Política 30/10/2013

Guerra reclama que el PSOE formi un partit alternatiu al PSC a Catalunya

L'històric dirigent creu que "ha deixat de ser un partit socialista"

Agències
1 min
Rubalcaba, Guerra i Blanco, ahir al ple del Congrés / EFE

MadridL'històric dirigent socialista Alfonso Guerra ha reclamat avui la creació d'un Partit Socialista alternatiu al PSC a Catalunya, una formació que, al seu parer, fa molt temps que "va deixar de ser un partit socialista" per acostar-se a les "posicions nacionalistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als passadissos del Congrés, Guerra es referia així a la divisió registrada ahir en el grup socialista, quan els diputats del PSC van trencar la disciplina de vot i es van abstenir en una moció d'UPyD contra el dret a decidir que sí que va tenir el suport del PSOE.

Guerra ha destacat que el PSOE té una posició "molt clara" respecte al que estableix la Constitució sobre el dret a decidir i ha alertat que qualsevol altra postura seria "equivocada".

"Jo no estic en la direcció del grup, jo sempre emeto la meva opinió quan me la demanen", ha assegurat quan se li ha preguntat si va intentar influir en el vot del grup socialista.

Sobre la posició del PSC, el diputat del PSOE ha estat contundent: "És un altre partit, no tinc cap responsabilitat en un altre partit".

"Fa molt de temps que penso que el PSC va deixar de ser un partit socialista, perquè s'acosta a les posicions nacionalistes, i que per tant Catalunya necessita una alternativa socialista. Aquesta és la meva opinió", ha insistit.

Guerra ha assegurat que aquesta proposta pot debatre's dins o fora de la pròxima Conferència Política del PSOE de principis del mes de novembre.

stats