Política 26/07/2016

Guia per no perdre detall de la mobilització de l'11-S

L'ANC i Òmnium Cultural descentralitzen la mobilització i hi haurà actes simultanis a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga

Ara
2 min

BarcelonaPer cinquè any consecutiu, la diada de l'Onze de Setembre pren un caràcter reivindicatiu a favor de la independència de Catalunya. L'ANC i Òmnium Cultural han organitzat un 11-S descentralitzat en cinc ciutats, on a les 17.14 h, com cada any, es produirà una acció simultània, encara per determinar.

Cinc ciutats, cinc eixos

Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga

La mobilització es produirà a les 17.14 h al passeig de Sant Joan de Barcelona (de l'Arc de Triomf a la Diagonal), a la Rambla Nova de Tarragona, a la riba del riu Segre a Lleida, al passeig de la Pau de Berga i al passeig dels Països Catalans de Salt.

Cada ciutat té un significat diferent, que correspon a un dels cinc eixos bàsics d'un eventual estat català. Salt és la república de la solidaritat i de la diversitat; Berga, la de la cultura; Tarragona representa un país en xarxa i de progrés; Lleida, l'equilibri territorial, i Barcelona apel·la a la república de les llibertats.

L'eslògan

El doble significat d'"A punt"

El lema d'aquest any és "A punt", que significa que Catalunya "ja està preparada" per ser un estat independent i que "el punt final" del procés independentista cada dia està més a prop. Així doncs, si l'any passat el punter que va recórrer la Meridiana posava l'èmfasi "en el camí, en la direcció", aquest any el focus està en "el final, la destinació, el destí i l'arribada".

Inscripcions per trams

44 trams distribuïts en cinc ciutats

Com ja és habitual en les mobilitzacions de l'ANC i Òmnium, les manifestacions es divideixen en trams per assegurar una distribució homogènia dels participants. Aquest cop, hi ha 44 trams repartits entre les cinc ciutats. Les inscripcions ja estan obertes: es poden fer via web o per telèfon i per grup o individuals.

El sistema atribueix un tram (i per tant, una ciutat) en funció de la comarca on viu el participant. Així, s'ha dividit el mapa català en cinc parts: Lleida aglutinarà els participants de la Noguera, Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, Garrigues, Pallars Jussà, Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Segrià; Berga serà el destí dels habitants del Bages, Osona, Anoia, Ripollès, Alt Urgell, Cerdanya, Solsonès, Moianès, Lluçanès i Berguedà; Salt farà confluir els participants de la Selva, Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Pla de l'Estany i Gironès; Tarragona reunirà la gent del Baix Camp, Baix Penedès, Baix Ebre, Montsià, Alt Camp, Ribera d'Ebre, Conca de Barberà, Terra Alta i Priorat; i Barcelona la dels Vallesos, Baix Llobregat, Maresme, Garraf, Alt Penedès, Barcelonès, les Illes i el País Valencià.

Tres marxes per arribar-hi

Del globus a les bicicletes

Els organitzadors han explicat que el fet que sigui descentralitzada no vol dir que no sigui unitària. S'organitzaran tres marxes principals des del territori, que arribaran a cadascuna de les ciutats. S'hi podrà arribar per mar, a peu, amb tractors, bicicletes, cavalls, autocars, cotxes, camions, motos, ferrocarril, globus...

stats