Política 17/06/2017

Guillem Balboa ja és el primer alcalde negre dels Països Catalans

Substitueix Aina Munar fruit d'un acord entre el PSIB i Més per Mallorca a l'Alaró

Ara
2 min
El pròxim alcalde d’Alaró, de la coalició ecologista i sobiranista Més per Mallorca, Guillem Balboa Buika.

Barcelona"És un fet sociològic que havia de passar algun dia, i m'ha tocat a mi. Té aquesta transcendència perquè sempre ens incorporem tard a fenòmens que en altres països ja fa temps que passen", explicava Guillem Balboa fa dues setmanes a l'ARA. Aquest dissabte s'ha convertit en el primer alcalde negre de Mallorca i, per extensió, dels Països Catalans. Balboa, que va néixer a Guinea, va arribar als 4 anys a l'illa i, tot i que havia estat implicat en els moviments socials mallorquins, no va ser fins a les passades eleccions municipals que va fer el pas per arribar a les institucions de la mà de Més per Mallorca, la coalició que integren PSM-Entesa i Iniciativa-Verds.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fruit d'un pacte amb el PSIB, aquest dissabte Balboa ha pres possessió de la vara d'alcalde d'Alaró de mans de la fins ara alcaldessa del municipi, Aina Munar. L'expectativa pel relleu a l'alcaldia ha sigut molt gran i la sala de plens s'ha omplert de públic que no s'ha volgut perdre el moment.

"Per imperatiu legal", Balboa ha promès complir i fer complir la Constitució com a nou alcalde d'Alaró. Ha confessat que està "superat per l'expectació" i en el seu primer discurs com a alcalde ha agraït la col·laboració de la seva predecessora, "que sempre serà la meva alcaldessa". Ha volgut començar citant una estrofa del cantautor manacorí Guillem d'Efak, de procedència guineana com ell, i ha recordat que, tot i que ell no ha estat lligat mai a la política, sí que prové d'una nissaga familiar que hi ha estat vinculada. "Hi ha un parell de morts a la meva família per aquest motiu, un d'ells alcalde. Esperem que jo no segueixi la tradició", ha dit fent broma.

Al final, ha agraït el suport de la ciutadania i ha dit que espera haver pogut complir amb els objectius quan hagi de passar el testimoni.

stats