Política 28/03/2016

Homs acusa la CUP de partidista i de buscar "discussions ridícules" entre sobiranistes

"Cada setmana hem de votar que estem convençuts? Em sembla que voreja el ridícul", assegura el líder de Democràcia i Llibertat al Congrés

Europa Press
2 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, durant la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl líder de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, ha criticat la CUP per actuar, al seu judici, de manera partidista en les últimes setmanes i l'ha acusat de buscar "discussions ridícules entre independentistes" en comptes de treballar a favor del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, el també vicesecretari general d'Estratègia de CDC s'ha mostrat crític amb la moció presentada al Parlament pels anticapitalistes en què demanen que la Cambra es reafirmi en la resolució independentista del 9-N anul·lada pel Constitucional. "Sóc crític amb això. Quan la CUP fa això, busca convèncer gent que no està convençuda o busca posar en contradiccions als que ja estem convençuts? A què respon això? Quin sentit estratègic té?", es pregunta l'exconseller.

La Mesa ha de decidir aquest dimarts si tramita la moció –ho va posposar a la passada reunió– i Homs lamenta que la CUP hagi presentat aquesta iniciativa: "Cada setmana hem de votar que estem convençuts? Em sembla que voreja el ridícul".

Homs creu que la moció només es pot entendre com una estratègia de la CUP per "buscar un rèdit partidista i per marcar distància", cosa que, segons la seva opinió, és una senyal que els anticapitalistes podrien no creure's l'aposta independentista. "Això només es pot fer des del convenciment que això no va enlloc i, com no va enlloc, comencen a marcar distàncies per a carregar-li el mort a l'altre" en el cas que el procés sobiranista no fructifiqui.

Homs demana a la CUP que se centri a eixamplar la base del sobiranisme: "Hi ha gent que tens la sensació que era més feliç quan simplement reivindicava la independència, no com ara, que estem fent la independència".

Unió demana a CDC que es desmarqui de la CUP

Per la seva banda, en una entrevista a EFE, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha reptat els diputats de Convergència al Parlament que, si volen fer "creïble" el seu "retorn a la centralitat", votin en contra de la moció de la CUP que crida a desobeir el Tribunal Constitucional.

Espadaler ha assegurat que la moció presentada per la CUP, que demana desatendre la suspensió cautelar de la declaració d'inici del procés cap a la independència aprovada el passat 9 de novembre per la cambra catalana, representa una "oportunitat única" per a CDC per desmarcar-se dels posicionaments més "radicals".

stats