POLÍTICA
Política 09/08/2011

Iceta: “CiU ens vendrà qualsevol moto” per justificar un pacte amb el PP per governar a l'Estat

Segons el portaveu del PSC, convergents i populars negociaran “un nou acord de finançament al qual posaran l'etiqueta de pacte fiscal”

Redacció
1 min

BarcelonaEl viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, dóna per fet que CiU donarà suport al PP després de les eleccions generals. “Ens vendran qualsevol moto”, ha dit, i ha explicat que la contrapartida podria ser “un nou acord de finançament al qual posaran l'etiqueta de pacte fiscal” però que només servirà, segons ell, per justificar “un pacte que ja tenen decidit”. El dirigent dels socialistes catalans també ha dit que el grup propi del PSC a Madrid hauria de ser un tema del qual es reflexioni abans de les generals, per poder incloure'l al programa de la formació. Ha lloat, en aquest sentit, la proposta llançada per Manuel Bustos i Àngel Ros, que considera que és “molt pensada”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha defensat la “relació federal amb el PSOE” però ha admès que en moltes ocasions la posició del PSC era diferent. Com a exemple, ha esmentat la proposta de Bono per governar amb el PP. “Amb el PSC que no hi comptin”, ha dit Iceta, que ha reconegut que és “incomprensible” que el PSC no votés a favor del preàmbul de l'Estatut.

Respecte al congrés que ha de celebrar el PSC a la tardor, Iceta ha apostat per un “procés de primàries obert a la ciutadania” per escollir el candidat a la Generalitat i no ha confirmat que es presenti per ocupar el càrrec de primer secretari del PSC, tot i que ha dit que té “disponibilitat total”. Tampoc no ha volgut confirmar que la candidata a les generals sigui l'actual ministra de Defensa, Carme Chacón.

stats