Política 14/10/2017

Iceta avalaria la intervenció dels Mossos si Puigdemont confirmés que va declarar la independència

El primer secretari del PSC assegura que el govern espanyol està sent "mesurat"

Ara
1 min
iceta

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, avalaria la intervenció dels Mossos per part del govern espanyol si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, contestés el requeriment del govern espanyol assegurant que dimarts va declarar la independència. En una entrevista a 'El País', Iceta diu que fins ara no veu motius per retirar la competència dels Mossos a la Generalitat però afegeix que "si el Govern diu que s'ha situat fora de la llei, això situa tothom en un altre escenari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Apunta que en aquest escenari l'autonomia "hauria estat anul·lada" pel Govern, i Puigdemont "no podrà seguir president". "Si l'Estatut desapareix, la legitimitat de totes les institucions que deriven d'aquesta llei també desapareixen", assegura. Sobre quines altres competències es podrien retirar a la Generalitat, Iceta assegura que el govern espanyol està sent "mesurat" i "no ha anticipat mai esdeveniments".

En l'entrevista, tanmateix, Iceta confia que el president de la Generalitat no respongui al requeriment de Rajoy declarant la independència, sinó admetent que dimarts al Parlament no es va arribar a fer cap pas cap a la separació amb Espanya i fins i tot adjuntant-hi la llista de 46 reclamacions que va traslladar al president espanyol la primera vegada que es van trobar.

Iceta, que critica "l'error flagrant del govern espanyol" que va suposar l'actuació policial de l'1-O, tampoc creu que sigui ara el moment de treure a Puigdemont la capacitat de convocar eleccions per forçar-ne unes des de l'Estat, però sí que remarca que seria important celebrar uns comicis a Catalunya per donar sortida a l'atzucac.

stats