Política 20/08/2016

El PSC es muda a Poblenou i estrenarà la nova seu al novembre

Iceta reitera el 'no' de Pedro Sánchez a Rajoy i afirma que hi ha alternatives per desencallar la investidura

Acn
2 min
Iceta optarà a la reelecció com a líder del PSC

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera una "solemne ximpleria" que unes eventuals terceres eleccions coincideixin amb el dia de Nadal. "S'ha fet un mal servei al sistema institucional. Si es volia fer això com a mecanisme de pressió a Pedro Sánchez, és no conèixer-lo. I és pitjor si és per altres motius", s'ha exclamat el dirigent socialista en una entrevista aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta discrepa que desencallar la investidura passi per fer president Mariano Rajoy o convocar noves eleccions. "Hi ha altres alternatives que es poden explorar quan Rajoy fracassi, si fracassa". En aquest context, el líder socialista ha reiterat el 'no' dels socialistes a "ser responsables de la continuïtat" d'un govern amb Mariano Rajoy. "Ni per activa ni per passiva", ha advertit. I ha negat que hi hagi converses entre els socialistes i Podem per articular una majoria alternativa.

El líder del PSC ha explicat també que el partit ja compta amb una nova seu després d'haver-se venut l'edifici històric del carrer Nicaragua. Segons ha revelat Iceta, el PSC s'instal·larà a partir del novembre en un edifici de Poblenou, a la zona del 22@ de Barcelona. Iceta, que ha assegurat que la seu històrica del carrer Nicaragua ja està venuda, no ha detallat l'adreça exacta del nou espai, però ha assegurat que es tracta d'un immoble sencer de dimensions més reduïdes que l'actual seu nacional.

Ara s'hi estan fent obres, però la intenció del socialistes és traslladar-s'hi al novembre, just després de celebrar el congrés intern de la formació a la tardor. De fet, el canvi d'espai serà "el primer èxit" de la nova direcció, ha pronosticat Iceta. Amb la venda de l'edifici del carrer Nicaragua, el PSC ha intentat "eixugar deutes", ha afegit.

stats