Política 09/07/2016

Iglesias reclama fugir del debat de "faccions" per fer de Podem una opció política que sigui "creïble"

El secretari general de la formació lila insisteix que ni l'aliança amb IU ni la campanya electoral poden ser assenyalades com a determinants

Ara
2 min
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias.

MadridPodem s'ha fixat un termini de mig any per avaluar si serà capaç de cohesionar les diverses ànimes que té el partit. Pablo Iglesias, que no té pressa per convocar l'assemblea ciutadana, ja va advertir aquest divendres que el congrés extraordinari hauria de ser entre finals d'any i principis del 2017. Abans, però, no toca analitzar els resultats del 26-J i fixar el full de ruta en la legislatura que comença, assumptes que es discuteixen avui en el consell ciutadà de la formació. Iglesias ha reclamat en la reunió fugir del debat de "faccions" per fer de Podem una opció "creïble".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Podem, que ha presentat un informe sobre la situació política després del 26-J, ha recomanat a la cúpula del seu partit que no converteixi la interpretació dels resultats electorals en un debat que pugui interpretar-se com una divisió entre identitats o "corrents". Segons l'agència Efe, Iglesias ha insistit que ni l'aliança amb IU ni la campanya electoral poden ser assenyalades com a determinants. Segons la seva opinió, cap d'aquestes dues hipòtesis "se sosté gaire" per entendre per què un milió de persones es van quedar a casa en la cita electoral. "Al final, el més important no és qui té raó en el diagnòstic", ha expressat el secretari general, que ha posat en valor els èxits del seu partit malgrat dos anys "enormement difícils".

Veu "patètic" que Sánchez es preocupi més de Podem que de Rajoy

Abans de començar la reunió, però, el secretari general de Podem s'ha referit als atacs del líder del PSOE, Pedro Sánchez, que havia subratllat el "declivi electoral" de l'esquerra alternativa. Iglesias ha considerat "patètic" el comportament del dirigent socialista, de qui ha dit que està "més preocupat" de Podem que de Mariano Rajoy.

Iglesias ha demanat prudència a Sánchez amb el seu "llenguatge bel·ligerant" contra Podem, segons recull l'agència Europa Press. En declaracions als periodistes en arribar a la reunió del consell ciutadà, Iglesias ha furgat en la ferida socialista, que aquest dissabte celebra un comitè federal carregat de tensió. "Sánchez porta encadenats els dos pitjors resultats en tota la història del PSOE", ha expressat el secretari de Podem. "Nosaltres no ens equivocarem d'enemic", ha afegit.

El resultat del 26-J ha reobert les velles ferides internes entre les grans famílies del partit: pablistes i errejonistes. Mentre que els afins al secretari general culpen dels mals resultats una campanya de perfil baix, el sector del número dos considera que el problema rau en l'aliança amb IU. El xoc segur que centrarà bona part del consell ciutadà, integrat per una vuitantena de membres.

stats