Política 23/07/2013

Herrera lamenta "la pèssima manera de treballar" de CiU amb la consulta i critica que posin data sense cap consens

El coordinador nacional d'ICV ha negat que CiU i ERC se li han adreçat per concretar la data i la pregunta de la consulta sobiranista

Acn
2 min

BarcelonaJoan Herrera, no sap ni quan ni què es preguntarà als catalans en la consulta sobiranista. "Tenim el pacte nacional pel dret a decidir i la comissió parlamentària per decidir-ho", ha recordat durant el col·loqui posterior a la conferència que ha pronunciat aquest dimarts a la Llotja de Mar, seu corporativa de la Cambra de Comerç de Barcelona. Per això, no li ha agradat que el convergent, Josep Rull, ja parli obertament del segon semestre del 2014."És una pèssima manera de treballar", ha comentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Herrera, molta gent participarà a la consulta depenent de "com" es facin les coses i, per ell, l'actitud de CiU i ERC no és la més adequada per fomentar la participació. "El 'quan' l'hem d'acordar entre tots", ha insistit Herrera, que ha tornat a apuntar a la comissió parlamentària pel dret a decidir com l'òrgan executiu per definir el full de ruta cap a la consulta.

En tot cas, la data del 2014 no és nova, ja que el mateix pacte de governabilitat subscrit entre CiU i ERC ja parla de l'any que ve com l'any de la consulta, fet que els ecosocialistes no assumiran fins que no sigui el consens parlamentari el que determini "el què, el quan i el com" del referèndum.

Herrera ha criticat que CiU i ERC estiguin "parlant molt" però "fent molt poc" perquè s'arribi a celebrar la consulta. Segons ell, la via de la llei orgànica de referèndums, que necessita l'aval de l'Estat per convocar una consulta i la petició de transferència a la Generalitat de les competències per poder organitzar un referèndum, haurien de ser les vies prioritàries i ja s'hauria d'haver avançat en aquest sentit.

Amb ironia, Herrera ha respost en anglès un "obviously not" quan se li ha preguntat si algú de la federació nacionalista se li havia adreçat per parlar de la data de la consulta.

stats