Política 22/08/2013

Rull (CDC) veuria "interessant" que Duran participi a la cadena humana

El secretari d'Organització de CDC sosté que el plantejament de la Via Catalana és "molt semblant" al de la manifestació deL 2012, a la qual el líder d'UDC va assistir

Europa Press
2 min

BarcelonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, creu que "seria interessant" que el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, vagi a la cadena humana de la Diada impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista d'Europa Press, ha defensat que el plantejament de la Via catalana per a la independència és "gairebé mimètic" al de la manifestació que sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa' va recórrer els carrers de Barcelona l'11 de setembre del 2012.

"El senyor Duran pot actuar de la mateixa manera que ho va fer l'any passat; la naturalesa és la mateixa", ha argumentat Rull després de ser preguntat sobre si el líder democratacristià hauria d'assistir a la cadena, i ha afegit que ell estarà en el tram del parc de la Ciutadella com a membre de la mesa del Parlament, i que seria lògic que els dirigents de CDC i UDC segueixin les mateixes actituds que el 2012.

Dilluns, el vicesecretari general d'UDC, Antoni Font, va explicar que el partit decidirà en el seu primer comitè de govern –previst per a la primera setmana de setembre– si participa en la cadena humana de la Diada.

Rull ha sostingut que, malgrat el lema de la cadena humana, els favorables al dret a decidir "es poden sentir perfectament confortables", i ha recordat que la manifestació del 2012 va reunir diverses sensibilitats sota la reivindicació que Catalunya sigui un nou estat a Europa.

El secretari d'organització de CDC ha descartat que la participació en la cadena humana pugui evidenciar una divisió entre CDC i UDC, i ha recordat que la federació va concórrer a les eleccions autonòmiques amb el compromís de treballar pel dret a decidir i demanant un estat propi per a Catalunya.

"Alguns en diran 'independència' i d'altres, estat propi, però el que estem defensant és exactament el mateix: tenir el mateix estatus que els 28 estats de la Unió Europea", ha argumentat Rull, que ha subratllat que tant CDC com UDC demanen cedir sobirania a Europa en lloc de fer-ho a l'estat espanyol.

Presència de Mas

Sobre si el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'acudir també a la cadena humana, ha assegurat que és el cap de l'executiu català qui ha de decidir si participa o no de la marxa, però ha destacat que l'important no és tant si forma part de la iniciativa o no, sinó com gestiona l'expressió popular.

"En relació amb la cadena, és important el paper que el president i el Govern tinguin l'endemà", ha argumentat Rull.

stats