Política 01/05/2015

Jordi Sànchez formalitza la candidatura per rellevar Forcadell al capdavant de l'ANC

L'exdirigent de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya és, tal com va avançar l'ARA, el candidat amb més suports interns i que més consens genera per assumir la presidència de l'entitat independentista

Marc Colomer
1 min
Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaL'exdirigent de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez, ha formalitzat aquest divendres la seva candidatura al secretariat nacional de l'ANC, segons han confirmat a l'ARA fonts de l'entitat. D'aquesta manera, és el candidat més ben situat per esdevenir el relleu de Carme Forcadell al capdavant de l'Assemblea, tal com va avançar l'ARA. El llistat provisional dels candidats el donarà a conèixer aquest dissabte l'entitat als seus associats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara seran les bases de l'entitat les que escolliran els integrants del nou secretariat nacional en una jornada electoral el 9 de maig. El secretariat l'integren 75 persones, de les quals 50 seran escollides per les assemblees territorials i 25 seran representants nacionals. Seran precisament els escollits per al secretariat els que, en la reunió constituent de la nova direcció del 16 de maig, triaran d'entre els seus membres el nou president.

Té el suport d’amplis sectors de la cúpula de l’organització independentista, cosa que el fa el candidat més ben situat, sense perdre de vista que, com que es tracta d’una entitat assembleària, el resultat de l’operació esdevé imprevisible pel sistema de votació.

Activista pròxim a ICV

Vinculat durant anys a ICV, amplis sectors de l'entitat veuen en Sànchez el perfil que pot ajudar a imprimir un caràcter més social a l'Assemblea en el camí cap a les eleccions plebiscitàries del 27-S i amb l'objectiu de sumar al màxim de capes socials al projecte independentista. També opten a integrar la nova direcció de l'ANC l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya Agustí Alcoberro, o l'editor i director del Born Centre Cultural, Quim Torra, entre altres noms de diferents sensibilitats socials i polítiques.

stats