Política 09/04/2014

Turull, Rovira i Herrera lamenten el to electoralista del debat al Congrés

Troben "injust" que partits espanyols recordessin l''Espanya ens roba', perquè cap dels tres diputats van fer referència als greuges econòmics

Ara
1 min
TRES DISCURSOS DIFERENTS  Turull, Rovira i Herrera van repartir-se els papers en la seva intervenció.

BarcelonaEls tres diputats catalans que ahir van defensar la consulta al Congrés dels diputats consideren que el no infranquejable amb el qual van topar forma part de l'estratègia electoral en la qual estan immersos el PP, el PSOE i UPyD de cara a les europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Rajoy es va apropar al debat com un estrateg electoral fent el problema més gros", ha assegurat Jordi Turull en declaracions a RAC1. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha lamentat i titllat d'"injust" que durant el debat se'ls retragués l'argument de l''Espanya ens roba', ja que cap dels tres diputats es van referir als greuges econòmics que pateix Catalunya. "El principal argument que hem de donar és d'esgotament de les relacions polítiques. Aquest sí que és un argument imbatible", ha sentenciat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera.

Justament, el líder ecosocialista ha lamentat la "falta de cultura democràtica" de PP i de PSOE, mentre que Rovira i Turull han lamentat que la manca de voluntat de diàleg es va viure fins i tot a nivell personal quan Rajoy mirava cap a un altra banda durant el debat o "feia ganyotes" quan el miraven. Amb tot, tots tres han insistit que l'objectiu prioritari era "fer pedagogia", perquè ahir, per primer cop, molts ciutadans espanyols van poder sentir, de primera mà, quina és la reivindicació que fa Catalunya.

stats