ELECCIONS GENERALS
Política 05/08/2011

Bono defensa un govern "patriòtic" de PP i PSOE

El president del Congrés assegura que "fóra bo" que els mercats percebessin que els partits principals estan units per traslladar-los confiança

Efe
1 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha assegurat avui que seria "patriòtic" que el PP i el PSOE s'entenguessin i governessin junts en aquests moments en què és necessari que els mercats percebin que estan junts i units davant la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat en una entrevista a Onda Cero, recollida per Efe, justament en una jornada en què la prima de risc espanyola ha tornat a assolir un màxim històric des de la creació de l'euro, ja que s'ha situat als 416 punts bàsics.

En concret, Bono s'ha pronunciat de manera general quan li han preguntat sobre una qüestió relacionada amb la situació econòmica de Castella-la Manxa, la comunitat que va governar durant 21 anys.

"Jo sóc partidari que governin plegats –com ha passat a altres països com Alemanya, on es van entendre l'esquerra i la dreta– fins on sigui possible i, en aquest moment, potser no seria bo ni pel PP ni pel PSOE, però sí per a Espanya", ha subratllat.

El president del Congrés ha insistit que, més que avançar encara més les eleccions generals, "fóra bo" que els mercats percebessin que els partits principals, el PSOE i el PP, estan junts i units per traslladar-los un missatge de confiança.

Per això, ha opinat que "s'equivoquen" els que creuen que un canvi de govern permetria resoldre la crisi del deute o del dèficit de la nit al dia, i ha recordat que s'han canviat els executius d'altres estats i "les coses han empitjorat".

stats