Política 12/02/2015

Margallo: "Si no haguéssim prestat diners a Grècia hauríem pogut augmentar les pensions un 38%"

El ministre d'Afers Exteriors diu a TVE que Espanya ha estat "més solidària que ningú" amb el país hel·lè, "aportant més d'un 10% quan ens corresponia una quota d'un 8%"

Europa Press
2 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest dimecres al Congrés / EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que si Espanya "no hagués prestat 32.744 milions d'euros a Grècia" podrien haver pujat "les prestacions per desocupació un 50% o augmentar les pensions un 38%".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE' recollida per Europa Press, el ministre ha remarcat que cal defensar l'interès dels contribuents espanyols davant aquest préstec, ja que Espanya ha estat "més solidària que ningú" amb el país hel·lè, "aportant més d'un 10% quan ens corresponia una quota d'un 8%".

Grècia no es pot permetre no arribar a un acord amb l'Eurogrup

Margallo també ha avisat Grècia que "no es pot permetre en absolut" no arribar a un acord amb l'Eurogrup sobre el futur del rescat i el deute grec en la trobada de dilluns.

"El problema és que s'estan utilitzant paraules molt perilloses en el projecte d'integració europea com sobirania i dignitat", ha assenyalat. "El joc de la UE és que hem cedit sobirania i hem acceptat que ens comportarem d'acord a unes regles i saltar-se-les és molt perillós", ha subratllat.

En aquest sentit, ha explicat que si algú va a un banc a demanar un préstec, l'entitat li diu les condicions i la persona argumenta que "atempta contra la seva sobirania i dignitat", "surt del banc amb la seva sobirania i dignitat intactes però sense un euro de préstec".

D'aquesta manera, el ministre ha acusat el govern grec de Syriza d'estar "sobreactuant", tot i que ha reconegut que entén que "Alexis Tsipras ha de salvar la cara, però això cal mesurar-ho molt bé en un club com aquest". En aquesta línia, Margallo ha assenyalat que no es pot permetre que la UE "salti pels aires" perquè s'incompleixin les regles "i aquí no passi res".

stats