Política 27/03/2014

Duran assegura que la sentència del TC "no deixa de ser una tercera via"

En una entrevista a Antena 3, el líder d'Unió reclama que la decisió del Constitucional sigui "ben llegida" per les forces polítiques catalanes

Oriol March
1 min
Duran ha entregat el premi que concedeix l'Institut d'Estudis Miquel Coll i Alentorn (Inehca) a l'investigador Joan Massagué / MANOLO GARCIA

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió, ha assegurat aquest dijous al matí en una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3 que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra la declaració de sobirania emesa pel Parlament el 2013 "no deixa de ser una tercera via". Així ho ha apuntat després de considerar que el TC fa "encaixable" el dret a decidir en la seva sentència. Duran ha aprofitat per reclamar a les forces polítiques catalanes que el text del Constitucional sigui "ben llegit" per les forces polítiques catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de files de CiU a Madrid ha insinuat que no li van agradar les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la figura d'Adolfo Suárez. "Vaig fer un post al meu blog en què ja deia que no s'havia de fer servir l'expresident espanyol per interessos partidistes", ha defensat Duran, que no ha volgut fer més consideracions sobre la reivindicació de Suárez que Mas va fer a tomb del procés sobiranista.

Diàleg discret i "renúncies"

Fa unes setmanes, el líder d'Unió assegurava que fins després de les eleccions europees del proper 25 de maig no hi hauria diàleg amb l'Estat per la consulta. Aquest matí, però, ha reclamat que aquest diàleg arribi abans dels comicis comunitaris. "S'ha d'aprofitar el temps", ha considerat.

Duran, tal com ja va apuntar al debat de política general de finals de febrer, ha volgut recordar que el consens implica "renúncies" d'uns i altres.

stats