Política 27/02/2015

Duran, a Bosch (ERC): "Ja porta un parell d'anys acomiadant-se d'Espanya i encara som on som"

El cap de files de CiU a Madrid, sobre la sentència del TC: "Cal recordar a les institucions de l'Estat que, quan es tanquen portes, la tenacitat i la pressió d'un poble acaben per obrir finestres"

Oriol March
2 min
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu. ACN

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, aprofita la seva carta web setmanal per enviar un missatge dirigit al líder d'ERC a Madrid i candidat dels republicans a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch. "Vaig acusar de tot al president Rajoy amb relació al procés que viu Catalunya. Això sí, no el vaig emplaçar a veure’ns l'any vinent a l'ONU, com va fer el portaveu d'ERC. De fet, ja porten un parell d'anys acomiadant-se d'Espanya assegurant que l'any següent serem independents i encara som on som", etziba Duran, que sosté que la seva intervenció al debat de política general va ser "tan respectuosa" com va ser "capaç".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió també es refereix a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) en contra del dret a decidir. "Tancada la porta al referèndum, cal insistir a reafirmar el valor democràtic i polític del procés participatiu del 9-N. Cap tribunal ni cap sentència podrà mai anul·lar-los! I cal recordar a les institucions de l'Estat –perquè en siguin conscients– que, quan es tanquen portes, la tenacitat i la pressió d'un poble acaben per obrir finestres", indica.

"La mateixa sentència sobre la llei de consultes, tot i deixar clar que el TC jutja sobre la constitucionalitat de les normes o actes jurídics, es remet alhora a la que va dictar amb motiu de la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya per recordar la necessitat del diàleg per resoldre problemes polítics. Incideix, per tant, en allò que des de la federació de CiU reivindiquem de totes les maneres possibles i que el govern del PP nega amb negligència constitucional, i que no és res més que diàleg i solucionar políticament el que és polític. Pensar que les demandes polítiques de Catalunya es poden resoldre als tribunals és una ceguesa històrica pròpia de polítics però impròpia d'estadistes", considera Duran.

stats