Política 03/03/2015

Duran acusa el jutge Santi Vidal de fer "un gran mal" als qui "desitgen legítimament la independència"

"Sé que m’abrasaran a la xarxa, però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por de dir-ho paralitza", defensa el líder d'Unió

Oriol March
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, carrega contra el jutge Santi Vidal en un apunt al seu blog. "Aquí no es tracta d’apostar o no per la independència, sinó per fer les coses bé, sobretot si s’aspira a la secessió i creació d’un estat independent. I pitjor no es pot fer. El jutge Vidal i –no cal ni dir-ho– el Diplocat, del qual he discrepat des del primer dia, fan un gran mal als que desitgen legítimament la independència i volen un reconeixement internacional de les aspiracions d’una part de Catalunya", assenyala Duran en referència al magistrat, que ha estat suspès durant tres anys de la seva feina per haver redactat una proposta de Constitució catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sé que m’abrasaran a la xarxa, però ja fa temps que crec que és hora de dir el que penses i que la por de dir-ho paralitza. He vist les adhesions al jutge Vidal i les respecto. Cadascú pot pensar el que vulgui i dir-ho. Jo també! Aquest jutge s’ha passat anys de tertulià emetent criteris polítics, i en fer un projecte de Constitució consagra la seva manca de respecte a la imparcialitat d’un jutge", sosté el cap de files de CiU a Madrid.

La resta del text es dedica a reproduir un article d'Enric Fossas, catedràtic de Dret Constitucional a la UAB, en què detalla l'ús que ha fet Diplocat –una agència de diplomàcia informal de la Generalitat– del paper de Santi Vidal.

stats