Política 04/07/2012

Leire Pajín deixa la política i se'n va a l'Organització Panamericana de Salut

L'exministra assegura que es tracta només d'un "parèntesi" i deixa obert el seu futur professional

Joan Rusiñol/efe
2 min

MadridL'exministra de Sanitat i exsecretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ha anunciat aquest dimecres que deixa "durant un temps" la política activa per treballar a l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. Ella ja va ser secretària d'Estat de Cooperació Internacional quan era ministre Miguel Ángel Moratinos, un dels seus principals avaladors polítics. Concretament, Pajín s'incorporarà a l'Organització Panamericana de Salut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha comunicat ella mateixa a través del seu compte a Twitter, amb aquesta decisió compleix "un somni". Fidel sempre a José Luis Rodríguez Zapatero, la diputada per Alacant –nascuda a Donostia el 1976– ha quedat aquesta legislatura en un segon terme, després que Alfredo Pérez Rubalcaba es convertís en el secretari general del PSOE. Al congrés del partit ella va apostar per Carme Chacón, de qui va dir que està "carregada de futur".

En canvi, després d'aquella derrota, va aconseguir que el seu candidat a liderar el socialisme valencià, Ximo Puig, desbanqués l'oficialista Jorge Alarte. Puig li va agrair el suport nomenant-la vicesecretària general del PSPV.

Un parèntesi de sis mesos, prorrogable

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "És un parèntesi en la meva vida política. Deixo l'escó temporalment, però no deixo la política; és un compromís que sempre he tingut des de molt joveneta i que tindré sempre", ha dit Pajín a la porta del Congrés després de renunciar al seu escó .

L'exministra, que s'ha mostrat "molt contenta" amb seu nou treball, ha explicat que és una "oportunitat" que li va arribar fa "molt poc temps" per treballar en el que sempre ha estat la seva "vocació".

"Estic contenta per tenir l'oportunitat de complir un somni com és seguir treballant en cooperació internacional, a Amèrica Llatina, en la lluita contra la pobresa, cosa que m'apassiona de veritat", ha dit. Després d'explicar que té un "contracte de sis mesos prorrogable a sis més", ha assenyalat: "És un contracte temporal i després ja veurem", ha apuntat.

Preguntada per si ha influït en la seva decisió el no tenir una relació òptima amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha reiterat que la seva "decisió és professional i personal" i que li ha "arribat l'oportunitat fa ben poc".

"Quan t'arriben oportunitats per treballar en el que vols, en el que és la teva vocació, cal agafar", ha defensat

stats