DEBAT EN EL PSC
Política 04/09/2012

PSC: nova etapa, velles divisions

La participació o no del partit en la manifestació de la Diada i la necessitat d'unes primàries obertes afegeixen malamaror a l'executiva en què es relleva Nadal, Iceta i Laia Bonet dels seus càrrecs al grup parlamentari

Ferran Casas / Roger Tugas
1 min
Pere Navarro, a la seu del PSC / PERE VIRGILI

BarcelonaL'executiva d'aquest dilluns del PSC es va allargar una hora més del previst a causa dels durs debats que hi van tenir lloc. Tot i que els canvis en la direcció del grup parlamentari no van tenir discussió –"tothom va entendre que és competència del primer secretari", va declarar un membre de la direcció–, sí que hi va haver altres tensions que ja vénen d'abans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder dels socialistes, Pere Navarro, va assegurar en roda de premsa que ningú havia demanat que el PSC assistís a la manifestació de l'Onze de setembre. Això, però, va sulfurar alguns dels que fins llavors s'hi havien mostrat partidaris i que, segons afirmen, hi van tornar a insistir aleshores. Reconeixen que són "una minoria", però com a mínim cinc o sis persones, com Àngel Ros, Joan Ignasi Elena o Marina Geli, van defensar que a una manifestació tan important com la de la Diada no s'hi podia faltar, encara que fos per reivindicar altres qüestions diferents al lema principal.

De la mateixa manera, la cúpula va carregar contra la plataforma 'Ara Primàries', que reclama un procés obert, liderada per la fins dilluns portaveu parlamentària adjunta, Laia Bonet, a qui acusen de "fer mal" al partit. Sectors renovadors li van fer costat.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats