Política 12/06/2013

Laia Bonet demana a Mas que se sotmeti a una moció de confiança per buscar complicitats amb PSC i ERC

La membre de l'executiva socialista creu que la crida del president a entrar al Govern "no té sentit" sense cercar "el mínim comú denominador" dels tres partits amb la consulta

Acn
2 min

BarcelonaL'exdiputada i membre de l'executiva nacional del PSC Laia Bonet ha convidat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, a sotmetre's a una "moció de confiança" al Parlament. En un article publicat al seu blog, la socialista creu que aquesta seria una bona manera de buscar complicitats amb PSC i ERC, a qui Mas ha ofert de nou entrar al Govern. D'aquesta manera, creu Bonet, el president podria "fer propostes que podrien aplegar voluntats i majories". A més, considera que demanar a PSC i ERC que entrin al Govern amb CiU "no té sentit" sense cercar "el mínim comú denominador" dels tres partits amb la consulta i el dret a decidir. L'última entrada al blog de Laia Bonet publica les reflexions de la dirigent socialista al voltant de la presentació del pla de govern que dimarts va fer Artur Mas. Arran d'això i de l'oferta del president perquè socialistes i republicans acompanyin CiU a l'executiu de la Generalitat, Bonet s'ha dirigit directament a Mas per reclamar que "passi de les declaracions als fets". "En política, això només és possible, en bona part, al Parlament. Cal una moció de confiança del president Mas en la qual faci propostes que puguin aplegar voluntats i majories per abordar, amb força, la nostra triple crisi: la situació econòmica, la qüestió nacional i el procés per garantir la consulta, i la crisi de confiança en la política", ha escrit la socialista, i ha exigit a Mas que "vagi al Parlament i comprovi si pot desencallar el timó, i no aferrar-se a ell per anar enlloc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que per Laia Bonet no "té sentit" que CiU demani a PSC i ERC entrar al Govern si aquesta crida no va "acompanyada de la clara voluntat d'estar, si més no, disposat a cercar una posició en relació amb la consulta que exemplifiqui el que podríem considerar el mínim comú denominador de les propostes que en aquest àmbit han formulat els partits als quals fa la crida (inclosa UDC, que forma part del mateix govern)".

"Vagi al Parlament, i demani una moció de confiança si vol mantenir i recuperar la que li queda. O haurem de pensar –i patir– que la seva incapacitat per reconèixer els seus errors els pagarà el país en forma de decepció i legislatura perduda", conclou Bonet al seu blog.

stats