Política 27/10/2016

L'assemblea de càrrecs electes suma 1.000 inscrits en 24 hores

L'AMI va fer una crida als més de nou mil parlamentaris i representants locals catalans per "actuar" en cas de bloqueig del procés d'independència

N.orriols
2 min
Mas ha rebut els alcaldes al Palau de la Generalitat / EFE

BarcelonaL'assemblea de càrrecs electes, un nou instrument impulsat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per garantir el referèndum d'independència, ja suma 1.000 inscrits en 24 hores. Ahir, la presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, va presentar el projecte al Museu de Cultures de Barcelona amb la voluntat de fer una crida als 9.283 representants locals i parlamentaris (de la cambra catalana, espanyola i europea) i aconseguir el gruix suficient d'electes per "garantir" el procés d'independència en cas de bloqueig de l'Estat.

Els càrrecs electes que es vulguin inscriure han d'omplir un formulari amb les seves dades personals, inclòs el DNI, i l'entitat els donarà un carnet de pertinença. Ahir Lloveras no va especificar les funcions que assumiria aquesta assemblea en cas que l'Estat intentés frenar el referèndum però no va tancar la porta a que aquest ens pogués impulsar la consulta.

Segons informen a l'ARA des de l'entitat en els propers dies s'adreçarà una comunicació personal a tots als electes perquè tinguin coneixement de la iniciativa (tan a independentistes com no independentistes) i posteriorment s'analitzaran els inscrits per donar a conèixer el conglomerat de forces polítiques que hi han donat suport.

L'AMI crea l'assemblea de càrrecs electesLa majoria d'inscrits, que ho han fet públic, són alcaldes i regidors, tot i que també hi ha diputats del Parlament de Catalunya i al Congrés. És el cas del representant del PDECAT a la cambra espanyola Ferran Bel o els diputats al Parlament de Junts pel Sí Lluis Guinó i Jordi Orobitg.

La creació de l'assemblea de càrrecs electes arriba en el moment de màxima tensió institucional, en què les inhabilitacions de dirigents independentistes estan sobre la taula. A més del cas del 9-N, pel que estan encausats l'expresident Artur Mas a més de les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau (el diputat Francesc Homs està a l'espera del suplicacoti del Congrés), la Fiscalia també s'ha querellat contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el regidor de Vic Joan Coma o els sis representants del consistori de Badalona que van obrir les portes de l'ajuntament el passat 12 d'octubre.

stats