Política 24/05/2017

L'oposició ampliarà la seva denúncia sobre el Canal d'Isabel II

Els grups polítics denunciants han tingut accés a noves informacions i volen que s'investigui la compra d'Inassa per part de l'empresa pública d'aigües

Ara
2 min
Cotxes de la Guàrdia Civil a l'entrada de l'empresa pública Canal Isabel II, que gestiona l'aigua a la Comunitat de Madrid

MadridL'oposició ampliarà aquest dijous la seva denúncia a la Fiscalia Anticorrupció perquè investigui la compra d'Inassa -la filial llatinoamericana del Canal d'Isabel II- per part de l'empresa pública d'aigües. Ho ha explicat el portaveu del grup socialista a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus segons ha recollit Europa Press. Davant les noves informacions a les quals han tingut accés a través d'un despatx de l'Uruguai sobre la compra d'Inassa el 2001, han decidit ampliar la denúncia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest mes de març, els grups parlamentaris de l'oposició (PSOE, Podem i Ciutadans) van registrar a la Fiscalia Anticorrupció una denúncia perquè s'investiguessin els presumptes il·lícits penals que van provocar la fallida del Canal d'Isabel II després de la compra de l'empresa ruïnosa al Brasil Emissao Engenharia i Construçao. El cas del Canal d'Isabel II és una de les trames corruptes investigades en l'operació Lezo, que ha provocat la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. L'adquisició d'aquesta empresa hauria provocat un menyscapte a l'empresa pública d'aigües de 36 milions d'euros. L'adquisició d'Emissao es va gestar a través d'una empresa pantalla ubicada a l'Uruguai anomenada Soluciones Andinas del Agua, que el Canal també va adquirir a través d'una de les seves filials, segons els grups polítics denunciants.

A més, els quatre grups de l'Assemblea, a instàncies del PP, han acordat que l'anàlisi del cas del Canal es traslladi de la comissió d'estudi del deute a la comissió d'investigació sobre la corrupció, per tal d'evitar duplicitats, perquè la sessió de la comissió d'investigació del 23 de juny es dedicarà al Canal, arran del cas Lezo. L'oposició també ha demanat que s'habiliti la meitat del mes de juliol perquè aquesta comissió d'investigació pugui convocar sessions extraordinàries i que també celebri sessions durant totes les setmanes del mes de juny. Ara per ara, estan previstes el 9 i el 21 de juny, i també una d'extraordinària el 2 de juny en què ha de comparèixer la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes.

stats