Política 05/05/2013

Montilla defensa la presència del PSC a la cimera pel dret a decidir

Avisa dels efectes negatius de la pròrroga del pressupost i insta Mas a esgotar la negociació

Ara
1 min
La gent pot tenir dubtes i pors fonamentades respecte de la secessió. Però aquest projecte és també, per a molts, l'única sortida viable a la situació actual.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i actual portaveu de l'Entesa al Senat, José Montilla, ha assegurat aquest diumenge en una entrevista al 3/24 que "el PSC ha d'anar a la cimera pel dret a decidir per fer les seves propostes" i ha afirmat que, si bé la consulta "ara no és possible", en política "res no és intocable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El president Mas fa una convocatòria i és normal que el PSC hi assisteixi, després ja veurem el desenvolupament de la cimera, si és per distreure d'altres coses, per fer propostes concretes o per guanyar temps", ha indicat, malgrat els dubtes que havien expressat alguns dirigents del partit que va liderar fins fa un any i mig. Segons ell, el PSC "no ha de sumar-se a res" de forma acrítica, però sí que hi ha de participar, i "tant de bo arribi a acords".

En relació amb l'encaix legal de la consulta, ha afirmat que "no és possible en dos mesos", però potser sí a mitjà termini, en referència a una reforma constitucional com la que proposen el PSC i el PSOE, que podria contemplar fer consultes, si bé no el dret a secessió. En aquesta línia ha deixat clar que la consulta "ha de ser pactada o servirà per dividir la societat catalana".

Pel que fa al límit de dèficit, l'expresident ha afirmat que "cal negociar amb el govern espanyol l'increment del dèficit" i que tot el que no sigui forçar això "és un brindis al sol". En aquest sentit, ha indicat que "pensar que amb la pròrroga dels pressupostos no hi ha ajustos és equivocar-se, la pròrroga està aprovada amb una previsió del 0,7 de dèficit".

stats