Política 14/09/2016

Margallo: "El procés sobiranista està causant unes ferides a Catalunya que costarà 20 anys o 30 curar-les"

En una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya ha repetit que "no és possible un referèndum sobre la sobirania nacional"

Ara
2 min
García-Margallo, aquest dimarts, en una intervenció al Fòrum Europa / EFE

Barcelona"El procés sobiranista està creant unes ferides a Catalunya que costarà 20 anys o 30 curar-les". És la frase del dia del ministre d'Exteriors espanyol en funcions, José Manuel García-Margallo, sobre Catalunya. L'ha pronunciat en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE). Segons ell, el sobiranisme "ha estat un moviment que ha creat una divisió social, incloses algunes famílies, que ens costarà molt d'esforç solucionar". I hi ha afegit el seu toc personal biogràfic: "A mi, efectivament, és un tema que m'obsessiona, sóc nét de catalana. No concebo Espanya sense Catalunya, ni Catalunya fora d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ha defensat moltes altres vegades, Margallo ha insistit que "no és possible un referèndum sobre la sobirania nacional" perquè "no hi cap en la Constitució, com no hi cap en cap Constitució del món excepte Etiòpia i, amb moltes condicions, la del Canadà". A més a més, ha reiterat que "va contra tota la legalitat internacional" i ha advertit que "la secessió seria unilateral i no tindria cap reconeixement internacional" i que "no es pot seguir enganyant els catalans". El que sí que ha reconegut és que cal fer política a Catalunya". "Sóc el primer de dir-ho. Hem de mirar per què hi ha un 47% dels votants que no creuen que el seu futur estigui dins d'Espanya", ha avisat.

Sobre el que no ha donat cap explicació ni ha fet cap matisació sobre la declaració de dissabte passat, la vigília de la Diada, segons la qual "un atac terrorista se supera, la dissolució d'Espanya és irreversible". La frase va caure malament fins i tot en sectors del PP, com va deixar clar ahir Andrea Levy. Però avui ni el presentador de 'Las mañanas de RNE' ni els tertulians que han participat en l'entrevista li han demanat per la polèmica.

stats