Política 10/09/2016

Margallo: "Un atac terrorista se supera, la dissolució d'Espanya és irreversible"

El ministre d'Afers Exteriors adverteix que el procés és el "desafiament més important" que afronta l'Estat

Efe
1 min
Joc diplomàtic brut

MadridEl ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha advertit aquest dissabte que el "desafiament sobiranista" de Catalunya és el "més important" que afronta Espanya, ja que "d'una crisi se'n surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha fet aquestes declaracions a Sant Sebastià un dia abans de la celebració de l'Onze de Setembre i la mobilització de l'ANC i Òmnium, durant la seva intervenció en un míting electoral del PP del País Basc, juntament amb el candidat a lehendakari, Alfonso Alonso.

El ministre ha dedicat gran part de la seva intervenció al "desafiament intern" que significa el procés sobiranista de Catalunya, contra el qual el Govern en funcions ha de lluitar, ha afirmat, "amb una mà lligada a l'esquena".

La possibilitat d'esdevenir un estat

García-Margallo ha indicat que cada divendres es reuneix amb un grup de persones "de fora i de dins el ministeri" per "discutir sobre el desafiament secessionista, que és el més gran que Espanya té". Ha explicat que si Catalunya o Euskadi proclamen unilateralment la independència no tenen "la més mínima possibilitat de ser considerats estats" per la comunitat internacional, ja que es requereixen nou de quinze vots i cap veto al Consell de Seguretat de l'ONU.

"És absolutament inimaginable que en el Consell de Seguretat sigui reconeguda una declaració unilateral d'independència", ha dit el ministre, que ha al·ludit a les tensions nacionalistes que pateixen alguns dels països del Consell, que amb tota seguretat vetaria un procés similar a Espanya.

Segons les dades que ha exposat, Catalunya, fora d'Europa, perdria la "tercera part" de la seva riquesa, patiria més desocupació i disposaria de "menys pensions, menys sanitat i menys serveis socials".

stats