Política 20/04/2017

Marhuenda, sobre Cifuentes: "Ja ens hem inventat una cosa per donar-li una nata"

Unes converses del director de 'La Razón' i el president del rotatiu, Mauricio Casals, amb Emundo Rodríguez Sobrino, difoses per 'El Español', demostrarien les pressions a la presidenta de la comunitat de Madrid perquè no denunciés la corrupció al Canal d'Isabel II

Ara
2 min
Francisco Marhuenda, a 'Viajando con Chester'

Barcelona"Li hem dit que ets un soldat nostre, que ets intocable per a nosaltres i [que] ella per les males té molt a perdre. En una guerra no pot guanyar". Així garantia Francisco Marhuenda, director de 'La Razón', al conseller delegat de la societat editora del rotatiu, Edmundo Rodríguez Sobrino, la pressió que estava exercint -juntament amb el president del diari', Mauricio Casals- sobre la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i el seu equip perquè no denunciessin la corrupció al Canal d'Isabel II.

La frase apareix en unes converses de Marhuenda i Casals amb Rodríguez Sobrino -que va presidir una filial del Canal d'Isabel II- gravades per la Guàrdia Civil i difoses aquest dijous per 'El Español'. El director i el president de 'La Razón', a qui el jutge atribueix presumptes delictes de coaccions, obstrucció a la justícia i organització criminal, es vantaven fins i tot d'haver-se inventat notícies per aconseguir el seu objectiu, segons les gravacions d''El Español'.

En una de les converses, Rodríguez Sobrino truca a Casals per queixar-se sobre una notícia positiva que 'La Razón' ha publicat sobre el número dos de Cifuentes, Ángel Garrido, un fet pel qual Marhuenda es va haver de disculpar: "Sento el tema de Garrido, ja he dit que no surti res bo d'ell. Ja ens hem inventat una cosa per donar-li una nata i que prengui nota. Li he dit: 'Tu mateixa, portes molt temps al govern. Ara la gent associa el Canal a vosaltres, i punt, i Ignacio González és PP. Tu mateixa".

Tant Garrido com la cap de gabinet de Cifuentes, Marisa González, van escoltar les gravacions aquest dimecres, quan van declarar en qualitat de testimonis. González també apareix a les converses filtrades. "M'ha trucat la 'zorra' de la Marisa per la nata que li hem donat avui. Li ha fet molta pupa. La Marisa vol saber si és una campanya. Evidentment he dit que no, no cal reconèixer-ho, no és tonta. Li he dit: 'Home, si feu les coses malament, doncs nosaltres...'. Demà li donem un altre viatge a Cifu [Cifuentes]".

En l'operació per evitar que Cifuentes denunciés l'actuació al Canal d'Isabel II, Casals adverteix: "Cifuentes ha de veure que no és només 'La Razón', sinó que hi ha 'La Razón', Antena 3, Onda Cero, la Sexta". Rodríguez Sobrino també insistia a Casals perquè continuessin amb l'estratègia mediàtica contra Cifuentes, fins i tot pressionant Marhuenda: "Jo li he dit [a Marhuenda] que la seva continuïtat depèn d'això".

stats