CANVI DE CICLE
Política 29/10/2012

El PP fa seu el discurs d'Aznar i diu que CiU portarà Catalunya a una "ruptura interna" amb l'estat propi

Cospedal es mostra oberta a parlar de tot "sempre que no es posi en qüestió un model de convivència que ha tingut resultats excel·lents fins al moment"

Acn
2 min
María Dolores de Cospedal, en la roda de premsa a la seu del PP / EFE

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dilluns que no hi ha "cap diferència" entre el discurs del seu partit i el que va fer dijous l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, i ha apuntat que CiU planteja "una fractura dins de Catalunya com a pas previ a posar Catalunya en una situació que no saben on els porta". Segons ha assegurat, Aznar no va parlar en cap moment de "centralitzar" l'Estat, però la interpretació dels mitjans va provocar respostes com la de la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que l'endemà va afirmar que ella no apostava per aquest model. En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del seu partit, Cospedal ha assegurat que Aznar en el seu discurs a la Fundació FAES va "ratificar el model del PP", que passa per "la defensa d'un model de convivència, pel diàleg i alhora per la fermesa en la defensa d'una Catalunya integrada a Espanya". Per tant, segons Cospedal, el discurs d'Aznar no va causar cap "distorsió" al discurs del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, Cospedal ha acusat CiU i Artur Mas d'haver-se situat en una "posició radical" en què "no es deixen sortida a ells mateixos". "Mas s'ha col·locat en una posició que és el tot o res", i "en les postures radicals que giren l'esquena a la possibilitat d'entesa és molt difícil que es pugui moure res", ha dit. En aquest marc ha afirmat que la seva formació és partidària de "parlar de tot", però "sempre que no es posi en qüestió un model de convivència que ha tingut resultats excel·lents fins al moment".

CiU porta Catalunya a una "fractura interna"

La secretària general del PP ha assegurat que Artur Mas ha posat en qüestió la identitat catalana perquè "tenia un problema de gestió econòmica" i va optar per una "fugida endavant". Segons Cospedal, Mas ha de dir als catalans "la veritat". "No es pot dir que Catalunya no perdria en una separació, perquè perdria molt econòmicament, hi perdria la societat del benestar, seria molt perjudicial per als interessos dels catalans". Per Cospedal la postura de CiU avui el que planteja és fer una fractura "dins de Catalunya" com a pas previ a posar Catalunya "en una situació que no saben on els porta".

stats