Política 09/12/2014

Rajoy: "Espero que el sentit comú arribi a alguns dirigents nacionalistes d'algun lloc d'Espanya"

El president espanyol considera que modificar la Constitució generaria "més tensió" de la que ja es deriva "del dia a dia de la vida política"

Efe
1 min

Veracruz (Mèxic)El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha expressat aquest dimarts la seva confiança que en el que queda de legislatura "el sentit comú arribi a alguns dirigents nacionalistes d'algun lloc d'Espanya". Rajoy ha expressat aquest desig en una entrevista a Televisa amb ocasió de la XXIV Cimera Iberoamericana, que se celebra a Veracruz (Mèxic), i en què ha insistit que la reforma de la Constitució a Espanya no és un assumpte prioritari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sí que ho és, al seu parer, avançar en la recuperació econòmica, lluitar contra la corrupció i esperar el canvi d'actitud d'alguns dirigents nacionalistes, en al·lusió al president de la Generalitat, Artur Mas. El cap de l'executiu ha reiterat que la Constitució es pot modificar i, de fet, ja hi ha hagut dos canvis, però que ara no li sembla oportú generar més tensió de la que es deriva del dia a dia de la vida política.

A més, ha retret al PSOE que vulgui canviar ara la modificació de l'article 135 de la Constitució pactada amb el PP al final de la legislatura passada.

Rajoy, que ha aprofitat per destacar l'evolució econòmica d'Espanya, ha reconegut que ha hagut d'adoptar mesures que li han restat molts vots i suports, però ha subratllat que "l'únic seriós és ser seriós, i això és fer reformes econòmiques".

stats