Política 21/07/2015

Rajoy avisa que està "preparat" per actuar si Catalunya proclama la independència després del 27-S

El president del govern espanyol assegura que les eleccions del setembre "només serveixen per triar un Parlament autonòmic"

Ara
1 min
Mariano Rajoy, durant l'última convenció del PP / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que està "preparat per actuar" en cas que Catalunya proclami la independència després de les eleccions plebiscitàries del 27-S. "El govern està preparat per a qualsevol problema que alguns puguin generar en el futur", ha apuntat Rajoy en una roda de premsa conjunta a la Moncloa al costat del primer ministre algerià.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si algú fa això [proclamar la independència], seria un atac frontal a la llei i a les normes de convivència. No té precedents en el món civilitzat", ha afegit el president del govern espanyol. "No hi ha xoc de trens, hi ha aplicació de la llei. Si algú en marxa, estarem davant d'una situació grotesca", ha ampliat.

"Que estiguin tranquils [els ciutadans de Catalunya], mai perdran la condició de catalans, espanyols i europeus. La sobirania nacional no es trencarà. No hi haurà independència de Catalunya", ha reiterat el president del govern espanyol, que ha evitat reclamar als partits constitucionalistes que s'uneixin de cara al 27-S.

"Seran unes eleccions que només serviran per triar un Parlament autonòmic", ha indicat. "Pots convocar eleccions, però no pots trencar la Constitució d'una democràcia avançada", ha assenyalat.

stats