POLÍTICA
Política 03/12/2011

Rajoy trenca el seu silenci i alerta que Espanya s'enfronta a un escenari "molt difícil"

Aquesta és la primera intervenció pública que fa el futur president des que va guanyar les eleccions del 20-N

Efe / Ara
2 min
Mariano Rajoy

Pontevedra p { margin-bottom: 0.21cm; } El futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha trigat 13 dies a trencar el silenci que s'ha autoimposat des que va guanyar les eleccions del 20-N. El líder del PP ha fet avui la seva primera aparició pública des dels comicis i ha triat com a marc la seu del Partit Popular de Pontevedra, la seva terra natal. En una breu intervenció en què no ha admès preguntes, ha alertat que el futur que ha d'afrontar Espanya “és molt difícil”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } “No està per a sopars, això”, ha dit Rajoy per justificar que la reunió amb els populars de Pontevedra no durés més de mitja hora. El president electe ha insistit que la sortida de la crisi “no és tasca d'un sol govern, sinó de tota la nació” i ha afegit que, tot i que les coses “no seran fàcils”, el seu partit té les “idees clares”.

Rajoy, que ha comparegut acompanyat del president de la Xunta i líder del PP gallec, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat a favor de “controlar la despesa” per no viure "per sobre de les nostres possibilitats” i no gastar “més del que es té”.

Aïllat a la seu del carrer Génova

p { margin-bottom: 0.21cm; } Des del passat 20 de novembre, Rajoy ha estat concentrat en el seu despatx del carrer Génova de Madrid, on prepara el discurs del debat d'investidura que està previst per als dies 19 i 20 de desembre. Un dia després, el 21, prendrà possessió com a president del govern espanyol i el 22 ho faran els nous ministres.

Rajoy es va reunir ahir amb el vice-primer ministre britànic, Nick Clegg, el qual el va animar a dur a terme les reformes econòmiques necessàries, “encara que no siguin gaire populars”. Per la seu de Génova han passat, des de les eleccions, els principals banquers d'Espanya; el vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani; els líders de la CEOE, UGT i CCOO, i els barons regionals del partit, entre altres.

stats