CANVI DE CICLE
Política 17/11/2013

Rajoy avisa CiU i ERC: "No acceptaré que ningú jugui amb la sobirania nacional"

El president espanyol defensa que "el futur es diu Espanya i Europa", i els joves del PP responen amb crits de "¡Viva España!" i càntics de "¡Yo soy español!"

Efe
2 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest diumenge que no acceptarà "que ningú jugui amb la sobirania nacional" a Espanya i que no entrarà en "jocs de divisió, enfrontament i retorn al passat". Rajoy s'ha referit d'aquesta manera al debat que hi ha sobre el futur de Catalunya en la seva intervenció de cloenda de la convenció nacional de Noves Generacions del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu estatal ha assenyalat que Espanya és "una gran nació", la més antiga d'Europa i la que porta més temps vivint junta. "La que està unida per llaços de tot tipus, sentimentals, personals, històrics i de futur i de progrés", ha afegit abans de recalcar que la Constitució espanyola va garantir els drets i llibertats dels espanyols, va generar el model d'estat més descentralitzat de la història del país i va permetre la pujada del nivell de vida més important en molts segles.

Per tot això, ha subratllat: "Hem d'estar orgullosos del que som, espanyols, perquè tenim un gran país i una gran nació". "El futur d'Espanya l'escriurem entre tots els espanyols, ningú quedarà fora de les decisions que ens afectin a tots i jo no acceptaré que ningú jugui amb la sobirania nacional, perquè així ho penso i perquè sóc el president del govern", ha emfatitzat entre aplaudiments i crits de "¡Viva España!" i càntics de "¡Yo soy español!" per part dels joves del PP.

Rajoy ha insistit que encara hi ha moltes coses a fer conjuntament, com treballar a Europa, integrar-se més i suprimir fronteres i aranzels per un món millor. "El que no acceptarem i on no ens ficarem és en els jocs de divisió, enfrontament i retorn al passat. Nosaltres –ha precisat– som el futur, i el futur es diu Espanya i Europa".

stats