CANVI DE CICLE
Política 14/09/2013

Rovira confia que el suport internacional a les aspiracions d'una consulta "serà majoritari"

La secretària general d'ERC apunta que la llei de consultes estarà llesta a finals d'any

Acn
2 min
Marta Rovira, en la cloenda de l'Assemblea Nacional de Dones del partit, a Manresa / ACN

ManresaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha mostrat confiada aquest dissabte a Manresa que el suport de la comunitat internacional "cada vegada serà més majoritari a un poble que vol exercir la democràcia". "La comunitat internacional, si s'ha de pronunciar entre no diàleg i falsos debats jurídics versus democràcia, sempre acabarà escollint democràcia", ha assegurat Rovira, després de l'assemblea nacional de dones del partit, que s'ha celebrat al teatre Kursaal de Manresa. Per Rovira, les declaracions a l'ACN del primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, sobre el procés sobiranista de Catalunya, "ja han obert una porta" per trobar el suport de "tots els demòcrates".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marta Rovira ha considerat que Dombrovskis havia dit "senzillament allò a què la lògica i el sentit comú porten en política, que és defensar la democràcia". "Tots els demòcrates s'alinearan amb el govern que tingui la voluntat de no obstaculitzar la democràcia i aquest entenem que ha de ser el govern de Catalunya, que ha de posar facilitats perquè la voluntat del poble s'expressi a les urnes", ha reblat la secretària general d'ERC.

Sobre la resposta que s'espera durant aquest cap de setmana del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la carta del president de Catalunya, Artur Mas, Rovira ha puntualitzat que Esquerra Republicana espera "conèixer si hi ha voluntat política o no perquè els catalans puguin votar i decidir lliurament el seu futur". "No volem que el govern espanyol s'amagui darrere excuses de debats jurídics que considerem totalment falsos", ha destacat. La secretària general d'ERC ha considerat que si "hi ha voluntat política, de ben segur que trobarem totes les reformes legals que facin falta perquè una consulta sigui possible en un estat que es fa dir democràtic".

La llei de consultes, "a finals d'aquest semestre"

Rovira també s'ha referit a l'escenari de futur que es dibuixa per a Catalunya. "Ens vam marcar que aquest 2013 seria l'any per preparar la consulta; nosaltres seguirem el calendari independentment del que digui el senyor Rajoy, perquè entenem que ni nosaltres ni ningú pot ser un obstacle a la voluntat democràtica del poble de Catalunya", ha avançat.

Després que aquest dissabte al matí la presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, urgís els partits a aprovar la llei de consultes, la dirigent d'ERC ha destacat que el Parlament es prepara "per aprovar-la a finals d'aquest semestre". Per Rovira, la llei permetrà que "la voluntat del poble de Catalunya" es pugui "canalitzar a través d'una consulta que no requerirà l'autorització del govern espanyol".

stats