Política 19/02/2014

Mas-Colell: "No farem cap pas que ens deixi fora d'Europa"

El conseller d'Economia avisa que "som els més europeïstes d'Europa" i que "a qui li preocupi, que estigui tranquil perquè hi seguirem"

Alex Font Manté
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat aquest dimecres que, passi el que passi en el procés sobiranista, els catalans "no farem cap pas que ens deixi fora d'Europa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A qui li preocupi, que estigui tranquil perquè hi seguirem", ha dit el conseller en referència evident al manifest d'empresaris alemanys publicat la setmana passada. "Som possiblement els més europeïstes d'Europa", ha afegit.

Durant una trobada amb empresaris a la Cambra de Comerç de Barcelona, Mas-Colell ha afirmat que "Europa tard o d'hora s'haura d'implicar" en el procés català. "Les nostres opcions són moltes i la nostra invocació a Europa serà constant".

Mas-Colell ha insistit posteriorment que "Espanya va elegir ser part de la Unió Europea i això condiciona el que es pot considerar una actitud acceptable".

El conseller d'Economia també ha parlat del projecte d'Hisenda pròpia, que la Generalitat presentarà dijous oficialment. "Tot el que es faci –ha dit– és i serà estrictament legal amb la legalitat vigent, que permet un marge d'aprofundiment". Justament avui, l'ARA ha revelat que la Generalitat començarà a recopilar informació fiscal dels ciutadans abans de l'estiu.

stats