Política 02/02/2014

Mas, a Felipe González, a 'Salvados': "Hi ha una majoria del poble català que no se sent representada per la Constitució"

Deu frases del president de la Generalitat en el cara a cara amb l'expresident espanyol al programa de Jordi Évole a La Sexta

Ara
2 min
Un moment del cara a cara entre Artur Mas i Felipe González a 'Salvados', de La Sexta, moderat per Jordi Évole / LA SEXTA

BarcelonaClica aquí per llegir l'altra cara de la moneda, les deu frases de Felipe González

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Jo ja he dit en diverses ocasions que quan es voti jo personalment votaré 'sí-sí'. Però la meva posició com a president no és fer campanya pel 'sí-sí' o pel 'no' o pel 'sí-no'. La meva obligació i la meva responsabilitat, el meu objectiu, és que es faci la consulta".

2. "La consulta es farà, d'una forma o d'una altra i sempre d'acord amb un marc legal".

3. "Una vegada coneguem el resultat [de la consulta], aquest resultat òbviament exigeix una negociació".

4. "Crec que ja hi ha una majoria clara del poble català que no se sent representada per aquesta Constitució espanyola" (VÍDEO).

5. "Tenim resultats en les votacions que són molt clars, tenim acords parlamentaris molt amplis i a més tenim manifestacions al carrer amb una quarta part de la nostra població".

6. [En resposta a Felipe González quan diu que si hi ha consulta han de votar-hi tots els espanyols] "Tenim un precedent molt clar... Als britànics no se'ls ha acudit dir que han de votar tots els ciutadans del Regne Unit quan es pregunta als escocesos. Voten els escocesos i de manera acordada amb Londres".

7. "Jo, al president Rajoy, li deia: 'Si vosaltres considereu que és un cost inassumible per a vosaltres el fet que ens pugueu transferir la capacitat de fer aquest referèndum, doncs nosaltres aprovarem una llei de consultes al Parlament català. No ens la impugneu. Deixeu-nos que fem la consulta'".

8. [Del pacte fiscal] "A mi em va dir: 'No hi ha res a parlar'".

9. "[No parlo amb Rajoy] des de finals del mes d'agost ... No tinc el seu telèfon, però ell m'ha fet saber que sobre aquest tema que avui dia polaritza l'opinió pública catalana no té res a parlar".

10. "El punt d'inflexió cap on estem ara es produeix, en una primera fase, en la segona meitat de la majoria absoluta del president Aznar, entre el 2002 i el 2004. Aquí va començar no només una regressió en termes autonòmics, sinó una actitud de menyspreu, algunes vegades fins i tot humiliant [...]. La segona fase, determinant, va ser el juny del 2010, amb la sentència del Tribunal Constitucional, absolutament innecessària i absolutament humiliant".

Clica aquí per llegir l'altra cara de la moneda, les deu frases de Felipe González

stats