Política 02/09/2015

Mas revela que va tenir reunions secretes "de cinc i sis hores" amb Rajoy per negociar el pacte fiscal

El president de la Generalitat va avisar Rajoy que "no tenien el termòmetre ben posat, que no sabien el que passava a Catalunya"

Laia Vicens / Oriol March
1 min
Artur Mas, durant la seva compareixença al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha revelat que va reunir-se "sense que ningú ho sabés" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per negociar el pacte fiscal durant el 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ho ha dit durant la seva compareixença a la diputació permanent i després que el portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, digués que anar a Madrid a trobar-se amb Rajoy i demanar-li més diners no és negociar el pacte fiscal. En la rèplica, Mas ha recordat que abans de la famosa reunió del 20 de setembre del 2012 (pocs dies després de la primera gran manifestació d'un Onze de Setembre) va tenir "reunions de cinc o sis hores seguides" amb Rajoy.

En aquestes trobades, Mas li hauria avisat "del que venia". "Li vaig dir que no tenien el termòmetre ben posat, que no sabien el que passava a Catalunya, però no em va fer cas", ha assegurat. Així, en la reunió del 20 de setembre, Mas ha recordat que "no li va demanar ni un sol euro", a Rajoy, sinó que "afrontés un canvi d'estatus jurídic, no econòmic, perquè Catalunya tingués un estatus semblant al País Basc i Navarra".

stats