Política 17/01/2014

Lucena està convençut que els crítics del PSC lliuraran l'acta de diputat i Elena ho nega i veu "inimaginable" que se'ls expulsi

Joan Ignasi Elena convida la direcció del PSC a acceptar les diferents sensibilitats en la qüestió nacional que hi ha dins del partit

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, està convençut que els tres diputats díscols −Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura− lliuraran l'acta de diputat, després que ahir trenquessin la disciplina de vot del partit i votessin a favor de demanar al Congrés el traspàs de la competència per fer referèndums. "Jo entregaria l'acta abans que me la demanessin", ha dit Lucena en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', i s'ha mostrat "segur" que ho faran. Minuts després, i en declaracions al mateix programa, Elena ha descartat deixar l'escó al Parlament i ha assegurat que, per altra banda, veu "inimaginable" que la direcció del partit els expulsi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha demanat als crítics que "reflexionin", i ha assegurat que no espera una resposta "immediata". Alhora, ha aplaudit l'opció d'Àngel Ros, que dijous va anunciar que deixa el seu escó al Parlament, i ha assegurat que "aquest és el camí a seguir". "Per molt que ells [els crítics del PSC], en un futur tinguin una majoria en el partit, ara no la tenen, i ho han d'acceptar", ha reblat Lucena.

Per la seva banda, Joan Ignasi Elena, ha lamentat que l'actual direcció del PSC no veu que el problema intern del partit "és molt més de fons", més enllà del trencament de la disciplina de vot. "Voler veure això com la decisió de tres persones aïllades és un error", ha assenyalat Elena, que ha remarcat que "el problema de fons és que en la qüestió nacional, dins del PSC, hi ha sensibilitats molt diferents".

stats