Política 08/11/2016

Més de 100 autobusos confirmats per a la concentració del 13-N en defensa dels càrrecs electes investigats

El president Puigdemont donarà suport a l'acte des d'Amer, on el poble el nomena fill predilecte

Efe
2 min
D'esquerra a dreta, el president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, l'alcaldessa de Girona i membre de l'AMI, Marta Madrenas, i el president de l'ACN, Jordi Sànchez

GironaMés d'un centenar d'autocars de diferents punts de Catalunya s'han organitzat per a la mobilització de Barcelona d'aquest diumenge, en suport als càrrecs electes sobiranistes inclosos en processos judicials, convocada per l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, i que tindrà lloc a les fonts de Montjuïc. A la concentració hi acudiran l'expresident Artur Mas i els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega, així com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els regidors de la CUP a Vic Joan Coma, i a Berga, Montse Venturós, tots amb causes obertes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, qui no hi assistirà serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que donarà suport a l'acte des d'Amer (Selva), el seu poble natal, que el nomena fill predilecte. "Puigdemont no ens acompanyarà", ha assenyalat Jordi Sánchez, president de l'ANC, que veu "normal" la decisió i subratlla que l'acte d'Amer també serà "reivindicatiu". El president de l'ANC ha admès que "una part dels gironins es quedaran a Amer", però espera que una altra facin l'"esforç" de desplaçar-se a Barcelona perquè "no falten motius per a la mobilització".

Sánchez ha fet aquestes declaracions des de Girona, on ha acudit per reclamar el suport dels ciutadans a la concentració de diumenge, al costat de l'alcaldessa gironina, Marta Madrenas, integrant de l'AMI. Madrenas ha considerat que és "molt important" que la mobilització registri una important presència de ciutadans, perquè "l'ofensiva judicial és intensa".

"El mateix estat espanyol percep que som a la recta final de tot aquest procés cap a la consecució de la República Catalana i, per això, actua cada vegada de forma més implacable", ha afegit Madrenas. L'alcaldessa ha subratllat, a més, que quan s'ataca un càrrec electe cal ser conscients que s'ataca la societat catalana en conjunt".

stats