Política 07/11/2016

Les entitats criden a mobilitzar-se el 13-N per defensar els càrrecs investigats: "Ha arribat l'hora d'estar al seu costat"

L'ANC, Òmnium i l'AMI demanen la implicació de tots els qui rebutgen la judicialització de la política, en una al·lusió als 'comuns', perquè "l'Estat no guanyi la batalla"

Laia Vicens
2 min
Les entitats criden a mobilitzar-se el 13-N per defensar els càrrecs investigats: "Ha arribat l'hora d'estar al seu costat"

BarcelonaJust la setmana que es compliran 2 anys de la consulta del 9-N, les entitats independentistes han convocat per al diumenge 13 una mobilització a les fonts de Montjuïc per defensar les institucions catalanes, la democràcia i els càrrecs electes investigats, i també de rebuig a la judicialització de la política. L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI han fet una crida a donar una resposta "unitària" als embats judicials de l'Estat. "Vam dir-los que quan comencés l'actuació judicial de l'Estat estaríem al seu costat. Ha arribat el moment d'estar al seu costat", ha dit el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la concentració, que començarà a les 12.00 h i durarà aproximadament una hora, prendrà especial rellevància la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, investigada per permetre la votació de les conclusions del procés constituent, així com l'expresident Artur Mas; els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau; el regidor de la CUP a Vic Joan Coma; l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i la resta de càrrecs electes i ajuntaments "perseguits".

Sànchez ha avisat que per molt que el govern espanyol porti a instàncies judicials tots els passos que fa el Govern i el Parlament cap a l'estat propi, "no podran frenar el procés cap al referèndum i cap a la independència". "Buscaran desgastar-nos i fer-nos por", ha avisat el líder de l'ANC, que ha demanat el suport de la ciutadania, perquè amb la seva ajuda "l'Estat no podrà guanyar la batalla".

També des d'Òmnium, el seu president, Jordi Cuixart, ha rebutjat la judicialització de la política per part del govern espanyol i ha emplaçat a manifestar-se totes aquelles persones que creuen que "els contenciosos polítics s'han de resoldre a través del diàleg" i no dels tribunals. "Ens voldrien dividits, però estan enfortint el convenciment que amb grans consensos tirem endavant el país", ha afirmat.

Els líders de les tres entitats s'han esforçat en aquesta roda de premsa a recalcar que la mobilització vol ser una defensa de la democràcia per tal de sumar els 'comuns' a la concentració. "No va de sigles de partits, ni de personalismes ni de banderes", ha assegurat Cuixart, que ha dit que l'eix de la concentració és manifestar el "respecte als drets de les persones i els ciutadans de Catalunya a viure en una societat plenament democràtica". La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, també ha insistit que la convocatòria és "oberta" a tothom, perquè "els atacs de l'Estat són ara molt més durs i només els podrem aguantar amb unitat". Així, ha advertit que des de les entitats de la societat civil no permetran que "el camí emprès s'acabi per la mala utilització de la política".

stats