CORTS ESPANYOLES
Política 04/08/2016

La mesa del Senat tomba el recurs del PDC i el deixa definitivament sense grup

El Partit Demòcrata Català encara pot recórrer la negativa de la cambra alta al Tribunal Constitucional

Acn
1 min
El vicepresident del Senat, el popular Pedro Sanz, a la sortida de la reunió de la mesa de la setmana passada

MadridLa mesa del Senat ha tombat aquest dijous el recurs que ha presentat el Partit Demòcrata Català (PDC) contra el rebuig de la petició per constituir-se com a grup propi i envia els quatre senadors de la formació nacionalista al grup mixt. El PDC, però, encara pot recórrer la negativa del màxim òrgan de decisió de la cambra alta al Tribunal Constitucional. En cas contrari, els seus integrants podrien incorporar-se a qualsevol altre grup, com estableix el reglament de la cambra, o bé quedar-se al mixt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat el vicepresident del Senat, Pedro Sanz, aquest migdia en roda de premsa, on ha explicat que el recurs del PDC ha rebut els vots en contra dels quatre membres del PP, l’abstenció dels dos del PSOE i el vot a favor del membre del PNB. "La voluntat de la mesa és evitar el mercadeig de senadors d’un grup a l’altre", ha subratllat Sanz.

Sigui com sigui, el portaveu d'ERC al Senat, Sant Vidal, està disposat a incorporar els quatre senadors del PDC al grup del qual forma part. Tot i això, ell és independent i caldrà que en parlin els respectius partits i, de fet, al Congrés els republicans no hi són gaire favorables.

stats