Política 22/03/2017

Militants de la CUP mostren el seu desacord amb l'aprovació dels pressupostos

Denuncien, a través d'un manifest, que els comptes suposen acceptar el "xantatge" de Junts pel Sí, a canvi d'un referèndum "sense garanties"

Ara
2 min
Els diputats de la CUP van mostrar ahir una papereta per instar el Govern a concretar el referèndum

BarcelonaGairebé un centenar de militants de la CUP i de diverses organitzacions anticapitalistes s'han adherit a un manifest per mostrar el seu desacord amb els pressupostos als quals el seu grup parlamentari donarà suport, aquest dimecres, amb 2 vots a favor i 8 abstencions. El adherits al manifest -que porta per títol 'Davant l'aprovació d'uns pressupostos autonòmics i antisocials per part de la CUP-CC: crit d'alerta a l'esquerra independentista'- denuncien que aquests pressupostos suposen acceptar el "xantatge" de Junts pel Sí a canvi d'un referèndum que, segons expliquen, no té "garanties" i que els fa renunciar a "punts centrals" del seu programa polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fet de relacionar el referèndum i el "dret a l'autodeterminació" amb les polítiques econòmiques "neoliberals" que, denuncien, tira endavant el Govern, ho veuen com una "aposta perdedora". Consideren que són uns comptes que poden suposar un "punt de no retorn" per a l'estratègia política del projecte de la CUP i que poden portar "conseqüències negatives" per a les "classes populars".

Tot i les crítiques, els militants que signen aquest manifest reconeixen la "voluntat majoritària de la CUP" d'aprovar els comptes com una decisió "tàctica", però emplacen a reflexionar i debatre per recuperar "els plantejaments" de la CUP i "redreçar" el rumb de la formació anticapitalista per tal de complir amb el seu objectiu de celebrar un referèndum unilateral d'independència i lluitar per "defensar els interessos de les classes populars".

El manifest arriba just el dia que els pressupostos quedaran aprovats al ple del Parlament. Els comptes ja van obtenir l'aval de la CUP en el consell polític que es va celebrar a finals de gener. Com a conseqüència del 'sí' dels cupaires als pressupostos, l'organització Endavant va decidir suspendre la seva participació al Grup d'Acció Parlamentària (GAP).

stats