Política 28/10/2014

Millo: "Té por, el Govern, de convocar el 9-N per escrit? No hi ha prou coratge ni valentia per convocar-ho?"

El portaveu del PPC ha assegurat que "el principal enemic de la democràcia és la corrupció" i s'ha sumat a les disculpes que ha entomat Rajoy

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, s'ha preguntat aquest dimarts que "si estan tan segurs que actuen correctament [referint-se al Govern], per què no convoquen ja?". "Té por, el Govern, de convocar-ho per escrit? No hi ha prou coratge ni valentia per convocar allò que volien fer?", ha afegit. Millo ha qualificat el nou 9-N d'"engany" i "d'actitud infantil" per part del Govern català. "S'estan fent trampes i s'està enganyant amb una actitud infantil de burlar l'estat", ha explicat Millo, que ha demanat "serietat, rigor i respecte pel conjunt de catalans". Amb tot, tot i les preguntes dels periodistes, Millo no ha deixat clar en base a què s'impugnarà el nou 9-N i s'ha limitat a justificar que es tracta "d'un frau de llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular ha basat la seva compareixença a la sala de premsa del Parlament en el nou 9-N. "Ells volien enganyar l'estat [el Govern català] i planejaven fer coses per burlar-se'n. I quan algú vol enganyar l'estat, el que fa és fer trampes", ha explicat. "Alguns mantenen l'actitud tramposa i es fan el llest", ha dit Millo, i ha afegit que "això no es pot fer i encara menys els que tenen responsabilitats de governar".

En referència a les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha dit que "no es pot suspendre el que no es fa", Millo ha criticat la nova consulta amb un seguit de preguntes retòriques: "Allò que no existeix, val diners? Allò que no es fa, no deu costar 8 o 10 milions d'euros? Allò que no es fa, no hauria de costar diners als catalans, perquè una cosa que no existeix, no està fonamentada en unes urnes, ni en unes paperetes, ni en instituts, ni en personal, ni en funcionaris. A qui volen enganyar?", ha reflexionat.

Els casos de corrupció, "repugnants"

Un dia després de la batuda contra la corrupció arreu de l'estat, que esquitxa sobretot al PP, el portaveu dels populars a Catalunya ha qualificat "d'absolutament repugnanst i detestables" els casos de corrupció. "Haver compartit espai amb persones que tenen aquest concepte de la política tan apartat de l'ètica i la moral justifica perfectament el fet de demanar disculpes", ha dit Millo sobre les declaracions del president espanyol, Mariano Rajoy. "Els xoriços, a la garjola", ha etzibat. Millo ha recordat, però, "el partit que té la seu embargada i que governa Catalunya [en referència a CDC]". "Robar és robar es faci com es faci", ha sentenciat. El dirigent del PPC ha afegit que "entrar en l'anàlisi de si és més greu qui roba per ell que qui roba amb una xarxa criminal no és el debat, perquè la corrupció l'hem de treure de la vida pública sigui com sigui".

"El principal enemic de la democràcia és la corrupció", ha admès Millo, que ha demanat que "no sigui una guerra de partits contra partits, sinó de tots contra els corruptes".

stats