Política 24/09/2017

Un monjo de Montserrat denuncia la repressió de l'Estat i els fidels esclaten en aplaudiments

El pare Sergi d'Assís Gelpí defensa els drets democràtics i diu que es "prohibeix un dret tan senzill com el de ser consultats" a la missa conventual de Montserrat

Ara
1 min
Germà sergi d'assís Gelpí

Barcelona"Hem vist com s'han amenaçat i, en alguns casos, fins vulnerat drets fonamentals: el dret de reunió, la llibertat d'expressió, es prohibeix un dret tan senzill com el de ser consultats". El pare Sergi d'Assís Gelpí ha denunciat la repressió de l'Estat durant l'homilia d'aquest diumenge, que s'ha acabat amb un esclat d'aplaudiments.

"Amb el xàfec que cau aquests dies no hem de mirar cap a l'altra banda ni ens podem deixar arrossegar per la postveritat que tergiversa la realitat", ha començat Sergi d'Assís Gelpí, que ha assegurat que "menystenir les institucions" és "menystenir els ciutadans a qui representen".

"Hem de dir 'no' a la repressió i 'sí' a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals. I si algú té dubtes, que agafi la Declaració Universal dels Drets Humans", ha afegit per acabar l'homilia. El discurs ha anat acompanyat del silenci dels assistents, que tot seguit han esclatat en forts aplaudiments.

stats