Política 07/12/2016

El Govern veu “sorprenent” que Santamaría es reuneixi amb l’oposició abans que amb Junqueras

Munté avisa Millo que denunciar els electes que han treballat el 6-D seria “contradictori” amb l’oferta de diàlegfinit

Ara
2 min
El Govern confia aprovar els comptes malgrat  els avisos de la CUP

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, veu “sorprenent” que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es reuneixi aquest dimecres amb la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, i amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, abans que amb el Govern. En declaracions a l’ACN, Munté ha recordat que la mateixa vicepresidenta es va comprometre a reunir-se amb el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, amb l'objectiu de repassar la llista de les 46 reclamacions catalanes, una trobada que encara no té data. De fet, ni tan sols ha respost a la carta que li va enviar el vicepresident del Govern per proposar-li una reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha assegurat que ha conegut la visita de Santamaría a través dels mitjans de comunicació i ha assenyalat que primer es deia que els contactes serien amb empresaris i teixit associatiu. La consellera ha afegit que desconeix quin és “el sentit i el contingut” de les reunions de Santamaría amb Arrimadas i Iceta, unes trobades que no havien transcendit públicament fins aquest dimecres al migdia, ja que inicialment Santamaría no tenia agenda oficial en la seva visita a Catalunya.

“Felicitar-la per la seva iniciativa de ser més present a Catalunya, ja que fins ara hi ha hagut un incompareixença de l’Estat a Catalunya, però no deixa de ser sorprenent que es reuneixi amb l’oposició abans que el Govern”, ha afirmat Munté.

Munté ha confiat que la trobada entre vicepresidents i la reunió pendent entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es produeixin “en breu” tenint en compte que l’Estat s’hi ha compromès. I ha afegit que el Govern espera que siguin reunions “amb contingut”.

“Hem estat molt crítics amb el seu desconeixement de la realitat catalana i ella reconeix que fins ara hi ha hagut una excessiva confrontació amb Catalunya. És exactament el que pensem, que l’única resposta ha estat la confrontació i la judicialització. Tan de bo que aquests contactes i visites, que sembla que volen ser sovintejades, els mostrin una realitat de Catalunya que és la que sempre hem exhibit”, ha conclòs.

Millo i el 6-D

La consellera Neus Munté també ha dit que confia que el nou delegat de l'executiu espanyol a Catalunya, Enric Millo, no actuarà contra els càrrecs electes que van treballar el 6 de desembre, Dia de la Constitució, tot i ser festiu. De fet, Munté assegura que de Millo només espera "una actitud de total respecte" pel que "es va viure a Catalunya".

Per a la portaveu hi va haver una situació de "normalitat absoluta, com en altres festius, amb càrrecs electes treballant perquè forma part de les seves responsabilitats en tant que servei públic". És per això que considera que la crida a l'entesa que fa l'Estat no encaixaria amb emprendre accions contra els que van treballar el 6-D. "El respecte lligaria amb la voluntat de diàleg que està volent oferir el govern espanyol i específicament el delegat a Catalunya. Seria del tot contradictori fer proclames al diàleg amb una persecució dels càrrecs que van treballar. Ens semblaria tornar al passat, a l'anterior delegada, Llanos de Luna, que sí va optar per aquesta persecució vergonyant", ha sentenciat.

stats