Política 27/11/2016

Munté diu que el Govern defensarà el pla del referèndum encara que el TC el suspengui

El Constitucional analitzarà aquesta setmana la revisió del full de ruta aprovada al debat de política general

Acn
1 min
El Govern confia aprovar els comptes malgrat  els avisos de la CUP

BarcelonaLa consellera de Presidència, Neus Munté, ha afirmat que el Govern continuarà defensant que el Parlament "pot i ha de continuar discutint com ha fet fins ara tot allò que la ciutadania vulgui", encara que el Tribunal Constitucional suspengui el pla que inclou el referèndum. Segons 'La Vanguardia', la resolució del TC se sabrà la setmana vinent. Munté ha dit que el Govern mantindrà el "respecte i seguiment" del que representa el mandat democràtic, tot i el TC. Per a Munté, la discussió i els debats parlamentaris formen part de la "normalitat democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera ha lamentat des de Falset, on ha inaugurat l'Institut de Cultura i Patrimoni, que el govern espanyol no comparteixi la mateixa visió de l'executiu pel que fa a no judicialitzar la política i ha lamentat que les informacions sobre el TC "sempre arribin als mitjans abans que n'hi hagi una constància fefaent". "Són només notícies que van apareixent", ha dit la consellera, que no hi veu "mala intenció" sinó "no voler admetre ni respectar que els Parlaments, democràticament, han de dialogar i votar".

D'altra banda, Munté ha lamentat el doble escenari que continua vigent, amb una excessiva judicialització de la política per part del govern espanyol mentre la Generalitat defensa que tot allò que sorgeix dels governs democràtics s'ha de resoldre políticament. "Mai mitjançant tribunals i recursos", ha afirmat la consellera de Presidència, que ha lamentat que "malauradament aquesta no és la visió que té el govern del PP".

stats