Política 12/04/2014

Navarro diu que la solució no és convocar plebiscitàries, sinó que Mas "marxi com més aviat millor"

El primer secretari del PSC assegura que el president de la Generalitat va de fracàs en fracàs des de la negativa al pacte fiscal

Acn
3 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, amb el candidat del partit al 25-M, Javi López, i el número 2 del PSOE a les eleccions europees, Ramón Jáuregui, aquest dissabte a Palafrugell / ACN

PalafrugellEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha estat aquest dissabte molt contundent a l'hora de valorar el procés sobiranista i la possibilitat que Mas no descarta de fer eleccions plebiscitàries enlloc de la consulta. Segons Navarro, el "primer fracàs" d'Artur Mas va ser la negativa de la Moncloa al pacte fiscal, i el "segon fracàs" va ser convocar eleccions. "Ara s'ha adonat que amb la consulta, tal com la vol fer ell, no se'n sortirà, un altre fracàs i unes altres eleccions", ha explicat. Per això, Navarro ha assegurat que els problemes no són els fracassos d'Artur Mas i que la solució actual no són unes noves eleccions sinó que "Artur Mas marxi com més aviat millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La independència no és ni serà la solució a tots els mals, hem de demanar a Artur Mas que governi", ha subratllat Navarro, que ha qüestionat quina mena de nou estat independent volen des de CiU i ERC quan els dos partits voten en contra d'una proposta per ajudar la gent més necessitada o eliminar la pobresa infantil. "A Catalunya hi ha 1,5 milions de pobres i els dos partits catalans no van voler aprovar la nostra proposta com tampoc eliminar la pobresa infantil del país", ha explicat.

Navarro també ha demanat la dimissió de Mariano Rajoy, al qual ha anomenat irònicament "el rei de l'activisme". "Mariano Rajoy el que davant dels problemes diu 'calma, això es cura sol'", ha afegit. Per tots aquests motius, Navarro ha assegurat que potser la solució és que marxin els dos presidents d'Espanya i Catalunya i s'hi posin dos líders que siguin capaços de fer sortir el país de la crisi, enfrontar els problemes reals com l'atur juvenil, la manca d'oportunitats laborals o les dificultats per les quals passa la gent gran. "Cal que a Catalunya, Espanya i Europa faci fora la dreta que governa des de la prepotència i fent créixer les desigualtats", ha conclòs. En últim lloc, Navarro ha apuntat que l'esquerra amb el PSC i PSOE al capdavant "guanyaran les properes eleccions europees sense cap mena de dubte".

El socialisme contra la dreta europea

El líder del PSC ha fet aquestes declaracions a la Festa de la Gent Gran del PSC, on també han intervingut el candidat del partit al 25-M, Javi López, i el número 2 del PSOE a les eleccions europees, Ramón Jáuregui. Els dos socialistes han reivindicat l'esquerra com "la millor solució a les eleccions europees" i han coincidit a criticar el candidat del PP, el ministre d'Agricultura, Arias Cañete, i l'han titllat de "masclista".

D'una banda, Javi López ha aprofitat el seu discurs per ressaltar que els propers comicis serviran per "dir prou" a les polítiques de dretes, causants de la gran majoria de problemes socials que viu avui en dia la ciutadania. "Nosaltres portarem la llum i tenim tres grans compromisos: els joves, les dones i la gent gran", ha puntualitzat. En aquesta linia, López ha subratllat que les properes eleccions tractaran sobre "dretes i esquerres" i no "sobre la consulta tal com vol fer creure Mas". "Que no ens enganyin", ha afegit. A més, López ha criticat que CiU jugui un doble paper i s'hagi aliat amb el PP i diverses formacions de dretes a l'hora de presentar-se a les eleccions primàries.

D'altra banda, Jáuregui ha posat el focus sobre els casos de corrupció que afecten el PP com el cas Bárcenas tot ressaltant que "no és possible" que un partit "tardi tant, calli tant i no accepti la responsabilitat" d'aquests afers. "El que passi en les eleccions europees marcarà els pròxims 5 anys, serà clau", ha afegit. A més, Jáuregui també ha volgut ressaltar que només els partits d'esquerra són capaços de liderar una Europa més social. "No hi ha futur fora d'Europa ni de l'esquerra, no es fa Europa des dels llocs petits i sense cedir sobirania des dels estats", ha exclamat. Finalment, el número 2 dels socialistes espanyols a les europees ha ressaltat que les properes eleccions serviran per fer una lectura política sobre les polítiques que ha imposat Rajoy durant els últims anys. "Veurem si són castigades o premiades i aquesta és la qüestió més important, s'ha de dir no i prou a les polítiques que ha fet un partit amb ministres com Cañete", ha conclòs.

stats