Política 25/11/2014

"No s'entendria que ara ens aturéssim. Ha arribat l'hora d'utilitzar l'únic que ens queda, les eleccions": el discurs de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat ha desgranat el seu full de ruta i ha afirmat que si encapçala la candidatura unitària i guanya, no es tornarà a presentar més

Laia Vicens
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva conferència / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts a la conferència 'Després del 9-N: temps de decidir, temps de sumar' la seva proposta de full de ruta immediat. Aquestes són les 10 frases més destacades del seu discurs:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Comparec únicament i exclusivament com a president de la Generalitat. La meva reflexió no compromet ningú mes: ni el Govern, ni cap formació política. De fet, el contingut no era conegut per part de ningú. És una conferència estrictament a títol personal".

2. "Cal completar el procés engegat fa dos anys. Hem fet camí però no tot. Queda la part més difícil i la més decisiva. No s'entendria que ara aturéssim el procés engegat. Ara cal saber amb precisió si hi ha una majoria clara a favor que Catalunya sigui un estat. Sense això no serà possible governar Catalunya. A tothom sense excepció li interessa completar democràticament el procés, tant els del sí-sí, com els del sí-no i, fins i tot, els del no".

3. "La voluntat d'autogovern de Catalunya no és fruit d'una rauxa passatgera. La involució de l'Estat afecta totes les autonomies, però a Catalunya es viu de manera diferent i es reacciona de manera diferent. L'anhel d'autogovern forma part consubstancial de la manera de ser catalana".

4. "Sempre he posat les urnes abans de prendre grans decisions. Tinc prou experiència per no esperar gaire d'un estat que pensa de manera molt diferent de la majoria de la població catalana. Malgrat el meu escepticisme sempre he de deixar una porta oberta a un eventual canvi d'actitud de l'Estat. Si aquesta proposta arribés a veure la llum la meva posició seria escoltar-la i posar com a condició que la decisió correspon al poble de Catalunya. No es pot tornar als despatxos allò que ja és de la gent perquè s'ho ha guanyat".

5. "Ha arribat l'hora d'utilitzar l'únic instrument que ens queda per poder fer la consulta: les eleccions.

6.Només convocaré eleccions si són per fer la consulta, si són per canviar el Govern no hi haurà avançament.

7. "Es configura una llista mixta de partits polítics, societat civil, experts i professionals

8. No és normal que en un país surtin cada any un milió i mig de persones a manifestar-se

9. Si em correspon encapçalar la candidatura i guanya el sí, jo no em tornaria a presentar com a candidat en les eleccions següents

10.

stats