Política 30/09/2012

Oriol Pujol: "A Catalunya som en un canvi d'etapa i ha de prevaldre una profunda radicalitat democràtica"

El secretari general de CDC diu que el seu partit està preparat per liderar la nova etapa

Acn
1 min
Oriol Pujol i Josep Maria Pelegrí aquest diumenge a l'Alderdi Eguna

VitòriaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest diumenge des del País Basc que a Catalunya "s'acaba i s'inicia una nova etapa" i que la seva formació "està preparada per liderar-la".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de l'Alderdi Eguna, la festa anual del Partit Nacionalista Basc (PNB), Pujol no ha volgut entrar a valorar directament els resultats de les nombroses enquestes de vot sobre el 25-N publicades als diaris –amb un escenari favorable a CiU, que fregaria la majoria absoluta– però ha insistit que la tendència que mostren "és un clar canvi d'etapa".

"Una nova etapa en què ha prevaldre una profunda radicalitat democràtica, que ha de guiar el procés que ha encetat Catalunya", ha insistit el secretari general de CDC. Oriol Pujol, que a primera hora del matí s'ha trobat amb el president del PNB, Iñigo Urkullu, ha dit que tant CiU com el PNB comparteixen la pulcritud democràtica dels seus plantejaments i que, per això, consideren transcendentals les eleccions que les pròximes setmanes tindran lloc tant a Catalunya com al País Basc "perquè els ciutadans decidiran sobre el futur del seu país".

El que està ben clar, ha conclòs el secretari general de CDC, és que tant Catalunya com Euskadi "són dues nacions més d'Europa que volen tenir el seu espai".

stats