CANVI DE CICLE
Política 05/11/2014

Junqueras: "El 10-N no enviarem una carta a Rajoy. Farem tot el possible per assolir la independència"

El líder d'ERC defensa en una entrevista al Telenotícies de TV3 que cal celebrar eleccions plebiscitàries aviat, ja que "les coses bones és millor no fer-les esperar"

Acn / Ara
2 min

Granollers / BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, no comparteix la intenció d'Artur Mas d'enviar una carta a Mariano Rajoy l'endemà del 9-N per intentar pactar la celebració d'un referèndum. Així ho ha fet evident en una entrevista aquest dimecres al Telenotícies de TV3 quan li han preguntat que farà un cop hagi tingut lloc el procés participatiu de diumenge. "Segur que no enviarem una carta al senyor Mariano Rajoy, sinó que el que farem és posar les millors eines possibles al servei de la nostra societat", ha respost, ja que "la gent que pateix necessita saber que els ajudarem amb les millor eines, les d'un estat". Per això, assegura que el 10-N ERC farà "tot el possible per assolir la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, reclama eleccions plebiscitàries aviat, ja que "les coses bones és millor no fer-les esperar". Els comicis, però, també haurien de servir per garantir la justícia social i lluitar contra la corrupció, a banda de la proclamació de la independència. Un procés que, segons Junqueras, no hauria de tenir lloc a través de la negociació amb el govern central, ja que "obrir negociacions amb l'estat espanyol no serveix per a res". Per contra, proposa aprovar una declaració d'independència i, en paral·lel, construir les estructures d'estat com la hisenda pròpia.

De la mateixa manera, Junqueras havia assegurat prèviament en un acte a Granollers que "ningú" el "convencerà que la independència de Catalunya arribarà negociant amb l'estat espanyol". En aquest sentit, ha indicat que amb l'Estat "només s'hi pot negociar d'igual a igual, sent un estat i no una comunitat autònoma". Així mateix, el líder dels republicans ha insistit en la necessitat d'arribar a la independència el més aviat possible, ja que "la gent necessita respostes ara, i és un deure assistir-la". "Estem més que farts de ser independentistes. Tenim una pressa brutal per deixar de ser-ho", ha assegurat.

En un Teatre Auditori de Granollers ple de gom a gom, Junqueras ha reclamat "parlar amb claredat, sense eufemismes i sense utilitzar el 'tu ja m'entens', perquè resulta que a l'Estat no ens entenen". "És temps de posar la independència al servei dels nostres", ha afegit.

stats