Política 03/12/2014

CiU exigeix a Fernández Díaz que dissolgui la "policia política" que fa "espionatges selectius"

L'ARA va revelar dilluns l'existència d'una unitat secreta policial per buscar corrupció a Catalunya

Europa Press
2 min

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés, Pere Macias, ha exigit aquest dimecres al ministeri de l'Interior que "liquidi com més aviat millor" l'existència de cèl·lules de "policia política" que es dediquen a "l'espionatge selectiu" d'algunes persones, com és el cas, a parer seu, de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans al Congrés, el diputat ha reclamat al departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz que "doni explicacions" i "dissolgui com més aviat millor" aquesta cèl·lula -que l'ARA va donar a conèixer dilluns- i que, segons ha dit Macias, "es dedica a un espionatge selectiu". "Al final se sabrà, per la qual cosa seria bo que el ministeri dissolgués aquesta cèl·lula que, com anem veient, ho ha fet tot al marge de la legalitat", ha insistit.

Ha posat èmfasi en el fet que "l'espionatge selectiu" per part d'unes cèl·lules "absolutament il·legals" és "contrari a la llei", i creu que és "d'una gravetat inusitada" que aquestes actuacions estiguin dictades per Interior.

Comissió pel 'cas Trias'

"Nosaltres farem el possible perquè tot això aflori. Demanem que el ministeri doni explicacions i que, com més aviat, liquidi l'existència d'aquesta cèl·lula, perquè, en cas contrari, haurem de preguntar per l'adscripció de totes i cadascuna de les persones del cos nacional de Policia per conèixer el que estan fent ", ha afegit.

Macias ha confirmat que el seu grup tornarà a demanar la creació d'una comissió parlamentària d'investigació sobre l'anomenat cas Trias perquè "les informacions provenen no ja de la UDEF, sinó d'una cèl·lula" policial. El PP ja va avançar la setmana passada la seva negativa a incloure a l'ordre del dia del proper ple del Congrés el debat d'aquesta comissió d'investigació.

stats