Política 31/08/2015

El PP demana a Mas que "no s'emboliqui amb l'estelada" i expliqui l'escorcoll a CDC

El portaveu del partit al Parlament, Enric Millo, acusa els integrants de Junts pel Sí de "camuflar" el president i la presumpta corrupció de la seva formació

Efe
2 min
El portaveu del PP, Enric Millo, aquesta tarda al Parlament / ACN

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha demanat aquest dilluns al president de la Generalitat, Artur Mas, que "no s'amagui" en la candidatura independentista ni "s'emboliqui amb l'estelada", i expliqui al Parlament els escorcolls a la seu de CDC i a la fundació vinculada a aquest partit. Arran dels registres de divendres passat pel presumpte cobrament de comissions il·legals a canvi d'adjudicació d'obra pública, el PP i Ciutadans han registrat avui al Parlament dues sol·licituds: d'una banda, una ampliació de l'ordre del dia de la compareixença de Mas d'aquest dimecres i, de l'altra, una petició de compareixença específica del president català perquè doni explicacions en seu parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos partits han decidit presentar una sol·licitud de compareixença específica perquè obliga que aquesta petició hagi de sotmetre's a votació, a diferència de l'ampliació de l'ordre del dia demanada pel PSC i ICV, que no ho requereix, ja que la compareixença de Mas per explicar els motius de la convocatòria d'eleccions el 27-S ha estat a petició pròpia, segons han explicat. En declaracions als mitjans després de presentar a registre les sol·licituds de totes dues formacions, Millo ho ha justificat davant una situació "urgent i greu" que a més genera "alarma social" com els registres a la seu de CDC, que requereix que el president català doni d'explicacions a la cambra catalana.

En aquest sentit, el dirigent popular ha demanat a Mas que "no s'amagui" ni quedi "camuflat" a la llista unitària independentista ni "s'emboliqui" amb l'estelada per "tapar les vergonyes" i, si és necessari, que assumeixi responsabilitats polítiques. Millo també ha fet una crida a la resta dels partits, especialment a ERC i a Unió, perquè "no els tremolin les cames" i votin a favor que el president de la Generalitat s'expliqui a la diputació permanent del Parlament.

"Demanem que s'apuntin al carro dels que demanem màxima transparència. Que ni Oriol Junqueras ni Ramon Espadaler ni Raül Romeva siguin còmplices, i que els presumptes casos de corrupció quedin camuflats en una llista acusant sempre els altres", ha reclamant el portaveu parlamentari dels populars. Amb aquesta sol·licitud del PP i Ciutadans, s'obren tres escenaris possibles: que la petició que Mas doni explicacions quedi rebutjada, que s'aprovi i es faci aquell mateix dia, o que s'aprovi però la compareixença es porti a terme un altre dia a la diputació permanent.

Millo ha confirmat que el PPC assistirà finalment a la compareixença del president davant els fets dels últims dies, i ha concretat que el seu partit preguntarà a Mas sobre els registres, encara que no s'aprovi la sol·licitud.

stats